El noi del pijama de ratlles

libro.jpg

Segurament que tots haureu sentit a parlar sobre aquest llibre que ha revolucionat últimament llibreries i mitjans de comunicació. A tot arreu, almenys que jo he escoltat, on parlaven d’aquest “best seller” en deien meravelles i el presentaven com a una revolució en el referent a tot el que ja s’ha dit sobre l’Holocaust.

I és que ja s’ha dit TOT el referent sobre l’holocaust que s’hauria de dir. vull dir tot en el referent al dolor, al patiment, a les atrocitats que es van cometre i que cada cop que escoltem trobem més impossibles de creure. Com unes persones van poder ser capaces de matar a altres persones d’aquesta forma? i no sols matar-les, els que no van morir van patir igualment humiliacions i vivències que no crec que puguin ser superades per cap cinta de terror.

Aquests fets, que tots sabem i que intentem no imaginar per a no plorar de rabia, tristesa i indignació, són els que no toca aquest llibre. Ja ens els sabem, i recaure en ells sería recaure en la morbositat. Seria treure inocència al llibre. I sobretot, disminuïr la seva capacitat de reflexió sobre els camps de concentració.

Tot i això, que és una de les grans qualitats de “El noi del pijama de ratlles”, el llibre em resulta massa forçat. Potser el problema vé en l’edat del nen. La història hagués sigut més creïble si el nen enlloc de 9 anys en tingués 5, el final, imaginable ja a la meitat del relat, resulta massa fantasiós, i hi ha accions que forcen molt “la maquinària” per a donar continuïtat a la narració.

Si aquest llibre és un best seller, serà per alguna cosa, per això (encara que la biblia o el quijote ho són i no crec que ni tres quartes parts dels qui el tenen a casa l’hagin llegit u.u) i si us agraden les històries estil “La vida és bella“, “El noi del pijama de ratlles” serà ideal per a vosaltres, al cap i a la fi, mai hauriem de deixar de mirar el món des dels ulls d’un infant.

Puntuació: 6 /10

T’agradarà si t’agrada: la història sobre la segona guerra mundial i l’holocaust, les fàbules

El millor: sentir com el llibre et fa treure una llagrimeta, que t’endinsa en el relat

El pitjor: la poca credibilitat sobre els coneixements dels infants (tan tontos no són!!)

El que trobo fortíssim: que el llibre en català costi 3 euros més! l’economia va malament i el vaig comprar en castellà…però 3 euros són 3 euros! més ajuts pel català homeee (estil rahola XD)


1 responses to “El noi del pijama de ratlles

Deixa un comentari