Burquini

Avui llegeixo a El periodico la noticia que a una piscina pública d’holanda han prohibit a una noia banyar-se per dur un burquini, és a dir, un banyador dissenyat per a que les dones musulmanes puguin practicar la natació sense “traïr” la seva religió i costums.

El Burquini és semblant a un vestit de “buzo” però és una mica més ample per a que no es pugui intuïr la figura de la dona que el duu i a més porta una mena de vel semblant a un casquet de bany però unit a la “camisa”.

Doncs es veu que els usuàris de la piscina holandesa, quan van veure a aquella noia entrant a la piscina van queixar-se, perquè a elles no se les permet entrar amb roba a banyar-se! I la veritat, si que és estrany, almenys actualment, trobar-te a una noia en una piscina que va amb aquesta mena de vestit de bany, però d’aquí a que no se li permeti la entrada… si no dugués el casquet de bany  s’entendria, però el vel que porta fa la mateixa funció. A més, critiquem a les dones que es posen trajes de bany que tapen el seu cos i permetem a les dones que facin top-less? Per què llibertat per unes coses i no per unes altres?

Crec que s’han de respectar unes normes, però aquest burquini no és una peça de roba com la que especifica la normativa que no es pot dur, sinó que està fet amb tela de bany i per tant és un model de banyador. Que nosaltres no el duguem no vol dir que no sigui una peça de bany que compleixi la normativa. Si no, perquè no prohibeixen la secció de banyadors per a la gent gran? perquè no em diran que aquests banyadors no sembla que duguin una mena de faixa i faldilleta per a tapar una miqueta, o que prohibeixin els banyadors que duen els nedadors professionals, que molts arriben a mitja cama.

I si, molta gent dirà que dur burquini és una manera de sotmetiment de la dona i que és denigrant, com el fet d’obligar a dur la burka i que les dones no puguin ensenyar ni un gram del seu cos. I això, no ho discuteixo, però el tema és, per què posem a aquesta dona més obstacles (si ella considera com a obstacle dur el burquini, que algunes no) de les que pot tenir per a banyar-se?

Anuncis

One response to “Burquini

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: