13 reasons why

descarga (3)

No és fàcil parlar de 13 razones sense fer-ne spoilers.

I no és fàcil tampoc fer-ho prenent distància. Perquè justament és el que la Hannah vol que NO facis. I perquè parla de tu i de mi, de situacions que ens han passat a tots.

Haguem estat, o siguem la Hannah o un altre dels protagonistes. I en parla de manera molt intensa i dramàtica, com ella és, i la seva personalitat t’engoleix i no et deixa fer un pas enrere, fugir per treure’t la culpa. Allunyar-te per no sentir-te part d’aquest horror. La Hannah et fa ser conscient. Et fa responsable. Però a la vegada i sense voler-ho explicant la seva veritat et demostra que tothom en tenim una.

Com diu Matt Simons  “tothom té les seves raons”: tothom té els seus motius, conscients o no, per actuar d’una manera o una altra. I potser, o bé, més ben dit, segur,  no ens justifiquen, però la veritat és que molts cops prenem decisions sense saber exactament perquè i sense saber com aquestes poden afectar als altres. Estem en pilot automàtic. Potser ens caldria baixar el ritme i prendre consciència dels nostres actes, de la nostra vida en definitiva, i deixar de fer les coses com a acció-reacció? Potser no cal deixar de ser impulsiu, però si de fer les coses per impulsos?

Però la Hannah no només et transporta a la teva època d’institut, també et fa sentir adolescent en l’actualitat. Qui no ha pensat en voler aturar el temps, en baixar-se per un moment de la vida i veure-la passar sense ser-ne part activa. I qui no s’ha sentit enganxat en un rol, en mantenir un estàtus… però sobretot, qui no s’ha sentit sol en una societat que cada cop et porta més “likes” més “followers” però a la vegada menys amistat real i de carn i ossos?

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: