Love MEATender

Avui us deixo un documental imprescindible que et descobreix una de les coses que més ens afecten habitualment en la nostra vida i que més ignorem, i és el que passa quan ens alimentem de carn.

Sabíeu que al llarg de tota la vida un ciutadà belga pot menjar un total de 5 vaques, 7 ovelles, 42 porcs, 890 pollastres, 43 galls d’indi i 24 conills?  I posem belga perquè el documental es basa en Bèlgica, però podria ser extensiu a tot Europa! imagineu la quantitat d’animals que els humans mengem! Imagineu tot el que cal per aconseguir que hi hagi aquesta quantitat d’animals.

El 2011 van ser sacrificats 60.000 milions d’animals. Exacte, amb l’agricultura  i ramaderia convencional seria impossible mantenir una quantitat tant elevada d’animals i és per això que per poder alimentar al nostre futur aliment s’ha acabat anant a l’agricultura industrialitzada. Una agricultura que si coneixéssim més a fons no voldriem per a res del món: basada en pesticides, antibiòtics, proteïnes importades, selecció genètica… per així crear en menys temps i amb menys lloc, posant els animals en presons on conviuen amb els seus pròpis excrements, manca d’aire i allunyant-lo del seu hàbitat natural. Hem dit Adéu a la rotació de cultius, a l’explotació autònoma a la naturalesa tal com va ser feta. Ara diem Hola a la tortura d’animals, que engreixem a base de blat de moro, soja i productes químics.

Amb què ens estem alimentant?  però no només aquí està el problema, el problema de tal quantitat d’animals radica també en la contaminació que suposa per l’aire, aigua i terra, degut a:

  • La producció de carn consumeix el 45% d’aigua del planeta, mentre a altres llocs es moren de sed
  • L’excés de femtes dels animals contaminen terra i aigua, fent que ja no sigui apta per cap mena de consum, a més d’afavorir malalties i infeccions pel fet que aquests animals viuen sobre els seus pròpis excrements.
  • Sembla broma però el canvi en les vaques de menjar herba a menjar pinso ha generat que en el rumiatge (el seu procés de digestió) alliberin més metà i òxid nitrós a l’atmosfera que amb la seva dieta anterior. Aquests gasos influeixen més en l’escalfament global que el CO2. Imagineu la gran quantitat de vaques que calen per abastir tota la indústria alimentaria i ara contrasteu amb aquesta dada: en un dia una vaca produeix 700 litres de gas metà, l’equivalent a un recorregut de 55 km d’un 4×4.
  • Degut a la selecció genètica l’ús de medicaments, antibiòtics i controladors de la gana per tal d’engreixar els animals més ràpidament i evitr malalties ocasionades degut a les seves males condicions de vida, s’ha vist que hi ha major disposició a que els humans que en mengen pateixin malalties cardíaques, càncers, diabetis, obesitat (abans per engreixar un pollastre es tardava 120 dies, ara en són 48!)  Las dietas ricas en frutas y verduras pueden reducir el riesgo de varios tipos de cáncer, mientras que un consumo alto de carne roja y conservas de carne se asocia a un aumento del riesgo. (extracte del Programa Nacional de  Lluita contra el Càncer de la OMS)

I caiem en contradiccions socials també:

 • Europa produeix més del que consumeix però en canvi als països subdesenvolupats es genera més gana (l’excedent no s’envia pas per alimentar a gent que no té recursos)
 • L’ús de grans extensions de cultiu per a aliment pels animals, mentre que a d’altres països passen gana, i més encara quan per fer un kg de pollastre es necessiten 3kg de cereals o 5kg per 1kg de porc. Imagineu què es podria fer amb aquests cereals!
 • Creiem que no és nostre el problema… quan en realitat es calcula que per a dur el nivell de vida que es duu a EEUU caldria 10 planetes. Si adoptéssim l’Europeu 3. I els volem fer extensius a la resta del món?

No fa falta deixar de menjar carn, simplement menjar-ne menys, i, si pot ser biològica. Però per si definitivament vols basar la teva dienta en vegetals, has de saber que cada persona que adopta aquest tipus de dieta, salva la vida de 95 animals a l’any.

Hi ha altres documentals com aquest en que comprovem una i altra vegada el mateix: l’enorme industria que suposa el consum de carn i el mal que es fa al planeta al formar part d’aquesta cadena que ens han imposat amagant-nos la veritat, doncs no sou molts els que si haguéssiu de veure l’animal patir no us el menjarieu? Però “ojos que no ven…”.

Us en deixo dos mes:

Meat, the truth (Carne, la verdad)

Food Inc. (comida SA)

Anuncis

3 responses to “Love MEATender

 • Sandra Milán Massagué

  Hola Lu! Celebro que hagis dedicat una entrada del teu blog a aquest tema! Aquest documental està molt bé, el van fer fa poc per la tele ( crec que a la 2). Una abraçada i bon estiu!

 • Crític de cine

  Sempre està bé estar informat d’aquestes coses, però no m’imagino sense menjar carn…

  • Lu

   jo ara farà un mes i mig que no en menjo i em sento taaant bé! més lleugera, més contenta, amb més forces… però sí que és cert que és com el deixar de fumar, que has de dir PROU (estil Cuní, Prou prou prou!!) i estar molt conscienciat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: