Se n’ha de parlar

Acabo de llegir aquest article al diari ARA en el que parla sobre si és moral o no criticar les retallades del govern en la prevenció d’incendis, i no puc entendre perquè hi ha gent que creu que ara no toca parlar d’això. El politicament correcte s’està instal·lant en tot ja.

Com quan es mor algú que malgrat que saps que ha sigut un imbècil tota la vida, després quan la gent en parla sembla que fos la viva imatge d’un sant, ara resulta que dir que això és en part culpa d’haver retallat en la neteja de boscos i en equipaments de bombers i prevenció no es possible perquè el que toca és plorar i dir que quina pena.

I tant que fa pena. Ahir quan vaig engegar la televisió i vaig veure les llengües de foc quasi em poso a plorar. Com quedarà el nostre patrimoni natural? tota la bellesa que Catalunya té la sort de posseïr? i com estarà la pobra gent que ha hagut d’abandonar les seves cases?

Avui al sortir de l’estació de Sants Barcelona olorava a fusta cremada i un núvol de cendra ens envoltava…i és una llàstima i et fa patir, però no per això hem de deixar de dir que això en part és culpa de retallar on no tocava.

Però també donar gràcies; gràcies als bombers, per tornar de vacances molts per ajudar malgrat la seva indignació, als voluntaris que han deixat el que estaven fent perquè el foc no s’estengui… gràcies al poble per ser com és , perquè està tornant a salvar a base dels seus esforços les coses que els polítics estan fent malament.

I no, no és culpa dels polítics l’incendi, no han anat ells amb un misto i han cal·lat foc, però si que en tenen en part una responsabilitat: la d’haver menyspreat el poder de la naturalesa i en considerar supèrflues coses que potser no ho són tant.

Anuncis

2 responses to “Se n’ha de parlar

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: