Pequeñas mentiras sin importancia – Guillaume Canet

El cinema francès sempre m’ha agradat. Sobretot he vist les comèdies, que són de riure intel·ligent però sempre tenen un punt de dramatisme que costa trobar a les comèdies de Hollywood.

Pequeñas mentiras sin importància ha complert tots els requisits del cinema francès: té els ingredients justos de drama, romanticisme i comèdia per fer que els 154 minuts se’t passin de forma amena i surtis de la sala amb un somriure acompanyat d’ una llagrimeta als ulls.

Es tracta d’un drama coral que ens explica el dia a dia d’un grup d’amics que marxen de vacances a casa d’un dells, com cada any, malgrat que un d’ells ha tingut un accident de trànsit i no els pot acompanyar. Al llarg d’aquests dies de vacances sorgiran les petites discrepàncies de convivència tipiques dels amics, els problemes de cadascún d’ells i les pensaments que ens reprimim per fer que una amistat pugui ser duradora. Vull destacar el paper de Marion Cotillard, per les seves múltipes cares, i del triomfador Max, interpretat per François Cluzet, que em va recordar en alguns moments – i salvant les distàncies –  al Robert de Niro de “Una terapia peligrosa”.Però no només són els protagonistes els que sorprenen, els personatges secundaris estan increibles, també.

La duració de l’obra fa que entenguis perfectament a tots els personatges – malgrat petits punts fluixos de l’argument que són necessàris pel desenvolupament del film- i fins i tot els personatges que apareixen poc mostren certa profunditat; i els temes que tracta i la varietat de personalitats que apareixen fa que en alguns moments comences a veure el reflexe dels teus amics en la pantalla.

Acabo donant-vos un consell: si sou de llagrima fàcil, prepareu un Kleenex pels últims 15 minuts de metratge!

 

Con una recaudación de más de 32 millones de euros en apenas 6 semanas y excelentes críticas, fue la película más taquillera en Francia del año 2010, superando a “Origen”. (FILMAFFINITY)

Anuncis

2 responses to “Pequeñas mentiras sin importancia – Guillaume Canet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: