Sugar Blues – William Dufty

L’altre dia la meva cunyada em parlava del sucre i de com en pot ser de dolent per la nostra salut. Jo era una mica escèptica. Per què ha de ser dolent? està bonissim! i és un aliment com qualsevol altre, no? així que vaig posar-me a llegir el llibre del que la meva cunyada parlava: Sugar Blues, de William Dufty.

Sugar Blues va ser escrit el 1974 per denunciar la manipulació de les grans empreses alimentaries i farmacèutiques per amagar com de perjudicial el sucre pot ser pel nostre cos per així seguir guanyant diners.

A partir de diferents exemples, Dufty ens explica com la societat ha arribat a ser adicta a aquesta droga, com degut a la millonada de diners que mou no s’ha parlat dels seus afectes perjudicials per la salut i fins i tot s’ha generat tota una indústria farmacèutica gràcies a ella que encara fa més difícil eradicar el problema.

Però què és el Sugar Blues? el sugar blues es defineix com a múltiples patiments físics i mentals causats pel consum de sacarosa refinada, és a dir: sucre.

I per què aquests patiments? doncs segons Dufty perquè el sucre més enllà de endolcir-nos la vida, el que fa és acifificar el nostre organisme, debilitar el sistema inmunitari, permetent que així patim altres transtorns.

Dufty ens explica una nova versió per a la cura de la Diabetis i com una dieta sana ens pot fer estar bé fisicament i mentalment ja que el nostre benestar no es pot separar, com molt bé sap la medicina oriental, i la nostra medicina tradicional abans que hi hagués la cacera de bruixes i apareguéssin els metges que curaven el malestar físic i els capellans que curaven el malestar psicològic.

A mi m’ha canviat bastant la visió sobre l’alimentació i, malgrat que és molt difícil no menjar sucre, intentaré substituir-lo on pugui per altres productes més naturals, com per exemple l’estèvia. I és que et parlen de drogues que et fan alucinar, que et fan caure les dents, que són adictives,etc, i el sucre no t’ennegreix les dents, et provoca caries, acné, no et fa canviar l’estat d’ànim i et pot provocar enfermetats si en prens molt? estas segur que pots viure sense sucre? podries prescindir d’ell durant una setmana?

Us recomano llegir el llibre, perquè hi ha coses molt interessants! us podeu baixar el PDF de forma gratuïta en aquest enllaç

Sugar Blues – William Dufty

 

 

 

Anuncis

2 responses to “Sugar Blues – William Dufty

  • escarlata

    para un hipertenso la sal es mala, para uno con colesterol alto el jamon es malo, para un diabetico el azucar es malo,el aceite en exceso tambien es malo al igual que un exceso de verduras por su gran cantidad de fibra, lo importante es la dieta mediterranea en donde se come de todo un poco, sal en su justa medida por la necesidad de sodio, jamon por ser cardiosaludable, azucar por su componente enegetico al igual que el vino en su justa medida. Hay que comer de todo y disfrutarlo.

  • MadeByMiki

    Ho faré, me’l llegiré, per cert, respecta a la estèvia en Josep Pàmies ja la ven en planta viva a la seva web, potser que ens hi anem posant…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: