Restaurant Can Jubany – cap de setmana a Vic

Aquest cap de setmana el Pol i jo hem anat a Vic per fer una volta en globus! Era el meu regal d’aniversari i wah! m’ha encantat. No només la volta en glòbus, el mas on dormiem i també el restaurant on vam anar a sopar: Can Jubany.

Can Jubany es troba molt a prop de Vic, a Calldetenes i és una masia que va obrir les seves portes com a restaurant el 1995 i que en poc més de 10 anys ja ha aconseguit una estrella michelín.

Com que el millor per veure com de bo és un restaurant és poder fer un tast de primers, carns i peixos, vam demanar el seu menú degustació i el maridatge de vins i ens van portar tot de virgueries que barrejaven la cuina tradicional amb la innovació, donant una volta de modernitat a plats que ens recorden al menjar de la iaia. La diferència bàsica de Can Jubany amb d’altres restaurants com per exemple “El capritx” de Terrassa, és que alguns plats són molt originals i d’altres no busquen l’elaboració i l’estudi de tots els ingredients perquè al fondre’s al paladar trobis un nou gust sinó que busquen el gust de la tradició i tansols innoven en la presentació, que cal dir que tot i l’aparença de ser molt senzilla, està molt treballada.

Pel que fa al maridatge de vins: es va basar sobretot en vins blancs i vam poder apreciar la gran varietat d’aromes i gustos que ofereix aquest tipus de vi, molt sovint menystingut. El vi negre es va reservar pel final, per la llebre com era lògic. L’explicació d’això és que els tamins del vi negre amaguen a les papiles gustatives els sabors del mateix vi i al cap de tres copes ja ets incapaç de poder gaudir del sabor del vi i del menjar.

Per últim destacar el servei, que va ser molt correcte i fins i tot es podria considerar personalitzat però que en un principi pot abrumar: se’t presenten 3 cambrers davant la taula per preparar les copes, l’aperitiu i els coberts i pots sentir-te una mica massa observat potser, però després veus que tot transcorreix amb total naturalitat i et relaxes.

 

Gin Fizz fet amb nitrògen

mini baguettes amb pernil joselito i cruixent de careta de porc

sopa de carxofa amb bunyols de bacallà i cruixent de pernil

coca de full amb poma caramelitzada i foie

Gnochis de carbassa amb tòfona, pernil ibèric, mouse de patata i escuma de parmesà

pèsols a la brasa fets a la seva baina

caneló de pollastre rostrit trufat

ou ferrat amb patates sufflé i tòfona

arròs sec amb espardenyes

ventresca de tonyina amb mojama i fruites


llebre amb peres

el postre sorpresa

 

 


One response to “Restaurant Can Jubany – cap de setmana a Vic

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: