Delitos y Faltas – Woody Allen

Com que últimament arribava tant cansada del postgrau i sabia que el divendres no podria fer la migdiada, vam decidir aturar durant un temps les sessions dels dijous de cinema Woody Allen . Però com que avui ja no vaig a anglès (aquest dissabte tinc la segona part de l’exàmen del FCE…aish) ahir vam aprofitar per veure una de les millors pel·lis d’aquest director: “Delitos y Faltas”.

En aquest film Allen aborda el tema de la moralitat, la religió, la repressió i la culpa d’una forma meravellosa. Des del primer moment ja et fa plantejar possibles situacions i com et sentiries estant en la pell dels personatges.

Judah és un oftalmòleg que té una vida molt allunyada de la realitat de la majoria de nosaltres: tranquila i luxosa. L’únic problema és la seva amant, que vol treure a la llum el seu affaire quan ell intenta deixar-la. Què podrà fer Judah per evitar que la seva vida es desmunti?

Clifford és un director de documentals en plena crisi matrimonial que es veu obligat a rodar una pel·lícula sobre el seu triomfador cunyat, a qui desprecia. Allà coneixerà a una interessant documentalista amb qui començarà a compartir les seves idees i pensaments, lluitant per aconseguir els seus favors mentre el seu cunyat flirteja amb ella.

No puc dir res més de Woody Allen que no hagi dit ja: diàlegs molt bons, actors brillants, la música, ja la sabeu… el pensament… el pensament es va dirigir cap a la següent pregunta: Podries viure amb la càrrega de consciència que suposa fer una cosa que sempre has considerat horrible? o potser les coses que per principis creus que no has de fer, un cop les fas deixen de ser tant importants i fins i tot pots oblidar que tú mateix les has comès? I quina força té la religió i la fe en nosaltres per a fer-nos sentir culpables? És potser la religió un fre a la maldat humana en certes situacions? (no entrarem en les guerres per religió, això seria un tema a part).

 

 

 

 

Anuncis

2 responses to “Delitos y Faltas – Woody Allen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: