Tempura

Us agrada el menjar japonès? a mi m’encanta i, concretament, la tempura és un dels meus plats preferits, però també diuen que és un plat difícil de fer i és principalment per una cosa! i és que quan compres la farina especial per fer tempura a les instruccions t’expliquen com fer-ho amb aigua calenta i s’ha de fer tot el contrari. Aquí teniu la recepta per obtenir una tempura de debò!

INGREDIENTS

Per 2 persones:

  • 1/2 albergínia
  • 1/2 moniato
  • 1 pastanaga
  • 1/2 carbassó
  • 1 pebrot
  • un grapat de mongetes
  • 100 gr farina especial tempura
  • 1/2 ampolla d’aigua amb gas
  • oli de girasol

Posem l’aigua amb gas al congelador perquè estigui molt freda i mentre tallem les verdures a tires fines i allargades. Heu de tenir en compte que quan fregim les verdures, aquestes estan molt poca estona a l’oli i per tant no es fan gaire, per això és bàsic tallar bastant fineta la pastanaga – que té una cocció més lenta- per a que, encara que quedi cruixent, no quedi del tot crua. D’altra banda, el carbassó el pots tallar més gruixut ja que es fa molt més ràpidament.

Un cop tenim les verdures preparades, posem en una olla l’oli de girasol de forma abundant. Quan estigui molt calent posa en un bol la farina i l’aigua amb gas i barreja-ho ràpidament. Ha de quedar una massa liquida i és igual que quedin grumolls. Tot seguit afegeix les verdures i en tandes petites posales a l’oli bullent. veuràs com la massa s’infla amb l’enfarinat típic de la tempura i ràpidament està fet. Posa-ho en un plat amb un tovalló de paper perquè absorveixí l’excés d’oli i ja està llest per menjar.

ara em falta aprendre a fer la salsa, que segons la recepta es fa així:

Tentsuyu: Se mezclan en un cuenco puesto al fuego el caldo de atún, la salsa de soja, y el mirin, y se deja hervir tres minutos. En ese momento se coloca en un bol que se pone en la mesa, y donde se mojarán las piezas fritas.

però no trobo el mirin!!


One response to “Tempura

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s

%d bloggers like this: