Històries de Nadal

Diumenge passat al diari Ara apareixien algunes reflexions sobre el nadal. Entre elles sortia la meva! me l’han retallada -com totes suposo, perquè demanaven 800 paraules i això no entrava en un espai tant reduit-  però igualment em va fer molta il·lusió =)

us enganxo la imatge escanejada per compartir la meva reflexió amb vosaltres ( a sota el que vaig enviar)

Em demaneu que expliqui un Nadal que m’hagi marcat més que els altres. I no puc. Simplement és impossible. I és que tots els Nadals són especials!

Els primers, quan ets petit, perquè et despertes a les 6 del matí com a molt tard i notes el pes dels regals que han portat els reis. Veus un tros de carbó i l’agafes amb respecte pensant “ostres…la trastada que vaig fer l’altre dia el rei…l’ha vista!”. Obres els paquets estripant el paper ràpidament i intentes endevinar que hi ha a cada caixa, cada qual més grossa. Després dius el vers i t’aplaudeixen els pares i els tiets i notes les orelles com se’t posen vermelles i una satisfacció que t’omple el pit.

D’adolescent perquè són les vacances de l’escola! Pots quedar amb els amics, buscar-te un noviet amb qui passejar amb els guants entrellaçats i anar a jugar al bingo mentre cantes línies i números fent rimes pujades de to. I els dies de família veus els teus cosins petits patint per si es porten malament I a últim moment els reis no li porten el seu cotxe de carreres o els seus patins en línia.

I actualment, perquè  prepares el dinar per la família, sabent que us retrobareu tots i que sempre dieu el mateix, que us heu de veure més, però és complicat perquè la rutina i els compromisos acaben fent que la gent més propera a tu, la que porta la teva sang, estigui més allunyada del que voldries. Prepares la taula, la copa de vi i la del cava, saps que brindareu i que tothom estarà content d’estar aquí i veus els petits, que demanen alguns jocs  i que canten o reciten de memòria i sense que se’ls entengui encara gaire, el vers de Nadal tot emocionats pujats a la cadira.

No puc decidir-me per tan sols un Nadal, perquè en cada Nadal he viscut experiències noves. Ha canviat la meva forma de veure algunes coses conforme he anat creixent. Les il·lusions s’han renovat i l’alegria ha canviat d’un bàndol a l’altre.

Anuncis

3 responses to “Històries de Nadal

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: