Casablanca – Michael Curtiz

Ahir, després de l’empatx de turrons i vi que portavem de 3 dies de menjars familiars, vam decidir estirar-nos al sofà per veure una de les pel·licules més mítiques de la història del cine: Casablanca. Rodada el 1942 el film ens explica la història de Rick Blaine, un americà afincat a Casablanca, una ciutat pont entre l’atemorida Europa dels nazis i la lliure Amèrica.

Casablanca és una ciutat on arriba gent de diferents llocs d’europa fugint del Nazisme. Arribar fins allà suposava arribar a la França lliure i per tant tenir certa protecció, però sortir-ne per arribar a la llibertat absoluta era molt difícil. El mercat negre, on s’aconseguien visats i salvaconductes es reunia, com la majoria de gent, al cafè del Rick, el “Rick’s café” que, neutre a tot, permet que la gent busqui els seus contactes i faci i desfaci els seus assumptes mentre ell no es vegi posat al mig.

Però tot això canviarà quan arribi al seu cafè per aconseguir dos visats el líder xec i heroi de la resistència Victor Laszlo, acompanyat de Ilsa, una vella coneguda de Rick amb qui tenen alguns assumptes pendents…Rick haurà de recordar i afrontar el passat del que volia fugir.

Amb uns diàlegs molt treballats i interpretacions magnifiques, Casablanca no ha passat de moda. La veus avui i tansols te n’adones dels anys que té pel blanc i negre i els actors que hi apareixen. No puc dir que sigui la millor pel·licula mai rodada però si que és un film rodó, que ha deixat diverses frases per a la posteritat, que et parla de la història d’europa de forma molt completa i en que es tracta un tema tant trillat com els triangles amororos, l’amistat i l’honor d’una forma que no et sembla reiterativa.

 

Anuncis

One response to “Casablanca – Michael Curtiz

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: