La llei Sinde

El passat desembre el govern va decidir incloure a la Llei d’Economia Sostenible una disposició adicional per a regular les descàrregues a Espanya. Sigui o no sigui degut a les pressions que segons Wikileaks Estats Units va fer al 2007, amb ella el Govern pretenia tancar les pàgines web que faciten sense permís la descàrrega d’arxius protegits per dret d’autor, és a dir: pel·lis, música, llibres o videojocs. Finalment l’oposició va tombar el projecte ahir, però aixo no impedeix que  pugui ser aprovada en un futur.

Per sort la llei no parlava de sancions als internautes com si que passa a França i el Regne Unit, tansols es pretenia tancar les webs on es pot baixar cultura gratuitament. per què és això: cultura. I estic d’acord en que si et baixes molts i molts llibres és una putada pel pobre escriptor, però per música? Gràcies a les cescàrregues gratuites molts músics arriben a molta més gent, i arribar  a molta més gent significa poder omplir una sala de concert més fàcilment. Potser hi ha vividors del “cuento”, com Alejandro Sanz, que tansols volen fer cd’s i vendre milions de còpies, que els donin el seu premi habitual -que tothom sap que no mereix però com que això dels premis és per “mamoneo” doncs és el que hi ha- i que no els interessa donar-se a conèixer per viure de la gràcia de la professió que és fer directes.Potser és perquè li fa falta tans retocs de so i de veu que no es veu capacitat per sortir amb la guitarra i fer alguna cosa decent; sap que perdria la majoria de la gent que l’escolta.

D’altra banda, per què és ilegal queem baixi coses per internet si pago canon pel disc dur, per l’mp3, pels cds verges, per la gravadora…i a sobre em venen internet amb més megues perquè em vagi ràpid quan em baixo les coses!

La cultura hauria d’estar a l’abast de tothom. Després ens queixem que aquí es vegi Gran Hermano, no es llegeixi i no es tinguin inquietuds culturals, però quines facilitats donem a la ciutadania? Tot és caríssim! Si s’abaratissin les coses la gent no aniria a llocs de descàrrega, o almenys no tanta gent. Si un llibre costés 6 euros enlloc de 36 la gent no se’l baixaria per internet (tothom sap que, a més, llegir des de la pantalla és una tortura quan són moltes pàgines). Si el cinema costés 4 euros enlloc de 8 la gent veuria les pel·lis en pantalla gran, que sempre impressionen més i fas més festa si surts de casa. I així amb moltes coses…

D’altra banda, i com diu el meu pare, que és jugador d’escacs: ” per què una canço té propietat intel·lectual i una partida d’escacs meva es pot baixar des de la base de dades del chesbase i no passa res?” i és cert. Tot pot ser propietat intel·lectual! o estem desprestigiant l’intel·lecte d’uns per elevar a la màxima potència el d’altres?

si voleu més informació clicant aquí teniu un link on explica què és la llei Sinde

Anuncis

One response to “La llei Sinde

  • madebymiki

    Compartim post i també la mateixa visió sobre aquest tema. Jo compraria molta més cultura si el preu fos assequible, i també estic d’acord amb que no tots els que son creadors cobren per fer-ho.

    Per tant som davant una llei injusta.

    Bones festes!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: