Al filo de la navaja – M. Somerset Maugham

Després de llegir “El velo pintado”, de M. Somerset Maugham, vaig quedar tan encantada de la història i l’ambientació que l’escriptor havia aconseguit que em vaig dirigir a la biblioteca a buscar més novel·les d’ell. Al filo de la navaja és una de les seves obres més destacades.Portada a la gran pantalla el 1946, es tracta d’una història que uneix filosofia, espiritualitat i societat de forma amena i amb molta naturalitat.

La historia es situa després de la Primera Guerra Mundial, quan Larry, un jove aviador de 17 anys torna traumatitzat de l’exèrcit i busca la forma de trobar el sentit de l’existència. Això el portarà a deixar enrere la seva promesa i amistats i marxar cap a Europa, concretament a París, on viurà allunyat de la seva classe social mentre estudia i apren filosofia, llengues i història. Al cap de 2 anys la seva promesa, Isabel, el va a buscar demanant-li que torni a Amèrica per dur una vida honesta i honorable, però ell li ofereix un altre projecte : marxar de viatge per poder trobar la felicitat interior. El culte a la riquesa fa que Isabel abandoni l’amor de la seva vida per casar-se amb un home ric i amb possibilitats de futur. Mentre que Larry tirarà endavant la seva aventura.

Maughan aconsegueix en aquest llibre que t’interessin temes que no hauria pensat mai que m’interessarien, i és que no parla del viatge que Larry realitza, que el portarà a Grècia, Alemanya i la India; sinó que explica la quotidianitat d’un home ric que viu per a les festes i la hipocresia de la burgesia; La seva neboda, acostumada a la riquesa i el glamour, que sacrifica el seu amor per la tranquilitat de seguir en l’alta societat, i les consequències que això tindrà en la seva vida; i les vivències d’artistes, escriptors, cantants i altres personatges que apareixen esporàdicament en la vida del narrador.

Aconseguirà Larry finalment trobar la felicitat? respondre les seves preguntes? això us ho deixo a vosaltres, si voleu llegir el llibre, segur que us farà pensar en com portem la nostra vida, si estem fent bé o no donant importància a temes que potser en realitat no ho són tant, etc.

Anuncis

3 responses to “Al filo de la navaja – M. Somerset Maugham

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: