El Barça i la Qatar Foundation

Avui he llegit al diari que el logo de Unicef pot acabar desapareixent de la samarreta ja que, entre altres coses, la normativa de la UEFA no permet lluir el logo de més d’un patrocinador a la samarreta.

Sincerament ( i aviso per adelantat que jo no n’entenc de fútbol), considero molt bèstia la menjada de tarro que preten fer Sandro Rossell a la societat dient-nos que han pactat amb la Qatar Foundation perquè era d’extrema necessitat. Resulta que el Barça no pot pagar les nòmines i justament necessitaven això, una injecció d’uns 25- 30 millons a l’any per poder tirar endavant. La forma més bonica d’esborrar que és l’acord econòmic de patrocini més elevat de tots els temps.

En serio, no em puc creure que el Barça estigui tant malament. Està en el seu millor moment esportiu des de fa anys i resulta que econòmicament es troba a la bancarrota? és bastant impensable i surrealista! (i si ho estan doncs que retallin gastos!) Però a mi això dels diners tampoc em va, el tema és que ens han de convèncer que pactar amb la Qatar Foundation és bo i moral. Si, moral. Per què el Qatar és una monarquia absolutista. Està governat per un rei que va donar un cop d’estat per arribar al poder, i la Qatar Foundation és una entitat sense ànim de lucre – molt lloable per part seva – però que es va crear gràcies a un decret llei fet per aquet monarca.

He llegit que els que critiquen que la Qatar Foundation taqui la samarreta blaugrana han de saber que Unicef és una organització amb ànim de lucre. Jo no sé si és amb ànim de lucre o no (algún lector m’ho pot dir?) , si ho fós realment seria bastant contradictòria la seva tasca. El que sé és que és un fons internacional creat per l’assamblea de  les nacions unides per a combatre la pobresa, la prostitució, la gana, etc després de la segona guerra mundial. També sé que, estiguem molt d’acord o no ho estiguem amb el nostre sistema, el cas és que aquest és un sistema democràtic, quan el del Qatar dista molt de ser-ho.

I és per això no estic d’acord amb que un club com el barça es posi en relacions amb aquest país, sigui una fundació sense ànim de lucre o no.  Em sembla que és un acord digne de mafia siciliana i fa que vegi el club com un lloc d’enriquiment i de lucre per la seva executiva i no com un club que engrandeix Catalunya de cara a la resta del món, que és el que amb Unicef va aconseguir Laporta (malgrat que fos una tàctica de màrqueting i de neteja de la seva pròpia cara segurament).

Anuncis

One response to “El Barça i la Qatar Foundation

  • jandru

    Estic molt d’acord amb tú Lourdes, crec que ens venen la moto. Des de el meu punt de vista haurien de donar solucions més imaginatives per resoldre el que ells diuen greu situació econòmica del club. Han triat el camí fàcil, això ho hagués pogut fer l’anterior junta i ara no estaríem discutint als jutjats si son o no responsables de les pèrdues dels comptes que es van aprovar a la última assemblea. Les conseqüències de les decisions preses a l’última assemblea condicionaran les actuacions de la junta actual, ara, de moment, es carreguen quelcom que la anterior junta havia fet molt bé, projectar una imatge d’un club que era “més que un club”. Veurem quan venen a Messi, Rossell ja va criticar l’anterior junta per no vendre a Ronaldhino en el seu millor moment.

    I En relació a Qatar, sentirem a dir de tot a favor i en contra, avui (19/12/2010 ) al diari Ara, Imma Tobella, rectora de la UOC, reconeix que és una dictadura, però diu:” Xeikha Mozah, une de les tres esposes del emir i sociòloga de formació, és una gran defensora de la democràcia” i sosté que Qatar ha entès que la seva riquesa no és sols econòmica, sinó que el gran actiu es el seu capital humà. També diu que la Fundació Qatar, dirigida per Xeikha, és el vaixell insígnia en quant a la preocupació per l’educació, la recerca i la ciutadania. Crec que tindrem que racionalitzar les diferents versions que ens vindran d’aquest, per a mi, gran desconegut que és Qatar, per formar-nos una opinió pròpia.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: