La Màscara del rei Artur – Pilar Rahola

Avui el President Montilla ha anunciat quan seràn les eleccions: el 28 de novembre, el dia del Barça-Madrid  un dia en que el tancament dels diaris tindràn difícil decidir quina es la noticia de portada . Aprofitant aquest fet he pensat en fer la crítica d’un dels llibres que m’he llegit a l’estiu: La máscara del rei Artur, el llibre que Pilar Rahola va publicar després de ser l’ombra d’Artur Mas durant uns mesos (els previs a Sant Jordi, com no podia ser menys).

Si en una cosa incideix la Rahola mentre llegeixes el seu llibre és en el fet que ha humanitzat el seu personatge principal. I això no se li pot negar. Si abans veiem a Artur Mas com el Ken de la Barbie, després de llegir el llibre el veus amb els peus més a terra. Sembla una persona súper humil, treballadora i diferent a la resta de polítics. Fins i tot diria que se’l podria canonitzar. Rahola pinta a Artur Mas com una persona fora de les típiques trifulques quotidianes dels partits i allunyat de la lluita per la foto i la poltrona. Ell el que vol és ajudar a construïr un país. És una persona de paraula, amic dels seus amics, seriós i que està amb tú en els moments difícils.

Rahola també es dedica a trencar els tòpics sobre la seva enemistat amb Pujol o amb Duran i LLeida, la imatge de pijisme de la seva familia, la de titella a les ordres d’un “pinyol”, etc. Total que Rahola ens presenta al candidat perfecte per a les properes eleccions, mentre que deixa al PSC com el diable.

A mi m’ha agradat el llibre: és fàcil de llegir, interessant i amè. Però clar…no pots deixar de pensar que és un llibre de campanya electoral. Perquè, tot i que es diuen alguns defectes del candidat de CiU a la presidència, queda molt ben parat. Potser caldria ara fer un llibre de tots els candidats a la presidència per a que estiguéssin tots en les mateixes condicions, perquè no es pot negar que, amb els temps que corren, humanitzar als polítics, tot i que diguis que són uns “cascarrabies” o es lleven de mal humor, sempre va bé.

Entre el llibre, l’ambient caldejat que hi ha en la societat i la campanya que estan fent des de CiU realment el PSC ho tindrà molt dificil per remuntar el que les enquestes senyalen com un fracàs. Us deixo amb un dels exemples de contra-campanya dels de convergència:

campanya: el canvi real

contracampanya

Anuncis

One response to “La Màscara del rei Artur – Pilar Rahola

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: