La Clave Gaudí – Esteban Martín i Andreu Carranza

M’ha passat amb molts pocs llibres, concretament amb aquest fan 2, el no suportar una lectura tan terrible però seguir llegint perquè si no l’acabo no em sento amb el dret de criticar-lo com ho faré.

La clave Gaudí és una novel·la pèssima. Primer de tot perquè ja comença malament el títol, que tindria gràcia en català per jugar amb el doble sentit de “clau”.

El pitjor del llibre és que ja només començar a llegir no te’l creus. Intenta seguir l’estela de el codigo da Vinci seguint la mateixa estructura d’intercalar històries estil: capitol 1-3-5-7 és la història A i el 2-4-6 la B, molt fàcil i de resultats bastant pessims si les dues històries no tenen cap mena de sentit.

La lectura és de vergonya aliena: primer de tot per nyonyo i cursi. Segon per l’esoterisme barat i les classes d’història gratuites i innecessàries.

I tercer, perquè el tema està més que exprimit: Un noi descobreix que un parent seu formava part d’una secta secreta i acaba tenint ell tot el poder per solucionar una cosa que porta segles amagada però que ara és de vital importància i a sobre no té ni Piiii idea de com fer-ho i els dolents el volen matar

Però no és només per això que el llibre és horrible. És que a sobre està escrit amb una prosa que ratlla la superficialitat. Autors! hi ha coses que no es parlen!! no hi ha forma d’entrar en aquestes converses perquè entre els personatges s’estan dient obvietats a la vida real no es dirien! Però no només els diàlegs són surrealistes; les accions no es queden curtes intentant que passis por i aconseguint que la novel·la sigui pitjor que un film de terror de serie B.

Us poso un exemple (possible spoiler):

Con el segundo golpe le separé la cabeza del cuerpo, que cayó pesadamente sobre la mesa, rodó golpenado las copas y se detuvo junto a una botella de champán. La música se interrumpió  (…) Y ocurrió algo que aún hoy, al recordarlo, me impresiona: sus labios articularon una palabra, “mamá”, Y sus ojos se cerraron para siempre.

siusplau, deixeu-me entonar un enorme i indignat VAAAAAAAAAAAAMOOOOOOOOOOOOOOOOOS!!!!!

L’únic que m’ha agradat del llibre és la portada i si Gaudí aixequés el cap de la tomba per llegir el llibre segur que acabaria odiant el seu propi dibuix.

Anuncis

2 responses to “La Clave Gaudí – Esteban Martín i Andreu Carranza

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: