comptem?

Algú em pot explicar com, després de veure aquesta imatge, encara es pot sostendre la tesi que a la manifestació del 10-J hi van anar 56.000 persones?

Estic esperant que diguin la gent que va anar a felicitar als de la Roja, així veurem com saben comptar…

Us poso una foto d’una pancarta que m’han encantat ( el millor és el següent DE TOTS!! jajaja)

Anuncis

12 responses to “comptem?

 • madebymiki

  És una vergonya aquesta manipulació, i molt més venint del diari presumptament progre, “El País”.

  Nosaltres no hi vàrem anar, però aquests números no se’ls pot creure ningú.

  M’encanta la pancarta, molt ben trobada.

 • xarnego

  estic al·lucinant…
  de manipulació hi ha molta i sobretot per part dels organitzadors dels actes…finalment us assembleu als que van convocar la mani a Madrid contra l’abortament, les mateixes crítiques. Ho sento però no és una qüestió de manipulació, és una qüestió física. O esteu dient que la física és inexacta? no funciona la ciència de la física? Em sembla a mi que esteu confonent el desig amb la realitat, tant comú entre els nacionalismes (espanyol, català…) i les religiosistats ( sigui quina sigui).
  Es pot calcular més o menys, hi ha una eina: http://www.acme.com/planimeter/
  Aquí pots calcular els metres quadrats que ocupaven els manifestants, jo ho he fet i surten amb una estensió generosa (i basant-me en el recorregut ofert per mitjans que afirmen la xifra d’un milió) em surten entre 15 i 20 hectàrees. és a dir, entre 15.000 i 20.000 m2. Posant com a molt 2 persones per metre quadrat (i és molt, el màxim és 1’7 persones per metre quadrat), et sortiria un màxim de 40.000 persones. Posa-li més si vols, posa que els carrers del voltant hi hagués la mateixa densitat amb el mateix espai, és a dir, el doble. No surten els números.

  Crec, que tot i no compartir cap tipus de nacionalisme (ni espanyol, ni català, ni basc, ni francès…) us queda molt per mobilitzar i convèncer. Així és la vida, o què es pensaven aquests polítics, que desde la desconexió de la societat es pot muntar una mani desde el poder? Per això falta teixit social, confiança…o uns fets com els de l’onze de març a Madrid.

  Aquí uns enllaços:

  http://manifestometro.blogspot.com/
  http://www.acme.com/planimeter/
  http://lynce.es/es/manifadetalle.php?cod=44
  recorregut: http://lynce.es/es/manifadetalle.php?cod=44

  comptem amb criteri.

  xarnegos

  el més fort de tot és de com els polítics juguen amb els sentiments i les expectatives de les persones, ja veuriem si hagués sigut una mani contra la corrupció com es comptava. A mode de reflexió.

  Ànims i a continuar amb el blog.
  De bloger a bloger

  • pol

   Hola xarnego!!

   només una cosa, repàs de matemàtiques:

   una hectàrea = 10.000m2
   per tant 15 o 20 hectareas com tu dius = 150.000/200.000m2

   i en un metre quadrat hi caben entre 3 i 4 persones(sense estar molt apretats)

   això dona: 200.000m2 X 4 persones = 800.000 persones

   (sempre suposant que les hectàreas que has dit que estaven ocupades sigui un número real)

   per tant segons els teus números serien 1,7 persones en un metre quadrat (jam diràs com ho contes això) x 150.000= 255.000.

   Per tant per propers posts digues que segons tu, i siguent benèvol creus que hi havien 255.000 persones, i si vols causar més impacte, doncs hauràs de rebaixar el numero d’hectareas que dius que hi havia plenes. Com diu la lu, comptem?

   • Arqueòleg Glamurós

    en un metre quadrat hi caben entre 3 i 4 persones???? Apa!!! La empresa Lince, molt objectiva e independent va calcular una mitjana de 1,7, la qual cosa és moltíssima, en funció a les imatges aèries!
    MAI s’ha manifestat un milió de persones a Catalunya! Ni fent un castell de 3 de 9 un al costat de l’altre hi cabrien!!

   • pol

    Hola arqueòleg “glamurós”,
    3 i 4 persones hi caben de sobres en un metre quadrat(tu ho sabràs prou bé), he fet servir aquesta xifra per calcular les 20 hectàreas de més densitat. El 1,7 és la mitjana de totes les hectàreas, per tant aplica’l al total de les hectàreas que creus que es van omplir i veuràs que bastant s’acosta al milió de persones. Però no et preocupis, el dia del orgull gay segur que es reuneixen més persones a barcelona.

    Ah, i a terrassa ja fem el 3 de 10! imagina’t!

 • Carol

  Ja et dic jo dues raons per les quals surten 56.000 persones… Van comptar a les 20.30h quan la manifestacio començava a les 18.00h… I nomes van calcular de pssg de gracia a tetuan, quan la gracia venia pels carrers del costat… A rosello estavem sense poder moure’ns i a rambla catalunya igual igual… S’ha de tenir en compte no nomes el recorregut sino tot el que estava col•lapsat.

  A mes, és evident, que aquesta gent no deu tenir ni idea de matematiques, perque diuen que 1.000.000 de persones no caben en tota la diagonal… I AIXO ES IMPOSSIBLE!! No se com compten aquesta gent.

  Pero si esperavem que aixo fes reflexionar algu ho portavem clar…

 • xarnegos

  epssss

  ostres, doncs si…quina patinada…glups. La veritat que estava a la feina. Sento aquesta garrafal errada. Tota la raó del món. Mil disculpes.

  En definitiva les xifres, com diu el company mai arribarien a 1 milió, posem 200.000. Dic això perquè el que si s’hauria de ser és rigurós amb les coses per tenir algun principi de realitat. Que hi va anar molta gent estic d’acord. Però tanta variació de xifres no em sembla saludable, es més intencionalitat per portar les coses cap a on es vol. Només is mantenim certa rigurositat es podran plantejar coses serioses.

  Perquè si algú és capaç de mentir amb una cosa objectiva potser ens hem de començar a plantejar les coses.

  Es que estic una mica cansat de les manipulacions. Els recalcitrants de la mani contra l’avortament també inflaven.

  Salutacions, de nou disculpes i endavant amb el bloc.

  De blogger a blogger

 • Cristina

  Mai m’he plantejat quantes persones caben en un metre quadrat i per això no sé d’on surten les xifres de 56.000 persones o 100.000. No sé si hi éreu, dissabte a la manifestació (bé, ja sé que alguns no hi eren i els motius). Jo només sé que vam estar dues hores parats entre Provença i Mallorca perquè no només estava col·lapsat el Passeig de Gràcia, sino tots els carrers adjacents que hi confluïen, des d’on la gent intentava incorporar-se al gruix de la manifestació. Tota aquesta gent no va ser comptada, perquè els helicòpters només sobrevolaven el Passeig de Gràcia. Tampoc no es van comptar els qui, per davant de la capçalera, ja havien col·lapsat la Gran Via i la Plaça Tetuan, un altre motiu pel qual no es podia avançar. Parleu de manipulació de xifres i, amb tots els respectes, crec que s’està manipulant des d’aquí. Arqueòleg, a Barcelona van sortir a manifestar-se contra la guerra (15/02/03) prop de 2 milions de persones, tot i que potser aleshores també es manipulava i en cada metre quadrat només hi cabien 1,7 persones. La manfestació a Barcelona del 1977 va treure al carrer a un milió de catalans. O recordeu les manifestacions de repulsa del terrorisme arran dels assassinats de Miguel Ángel Blanco o d’Ernest Lluch…Així que crec que sí, que a Barcelona s’han manifestat abans 1 milió de persones.

  Entenc que cadascú tingui els seus motius per estar en contra del que es reivindicava a la manifestació, però entrar en aquest ball de xifres per deslegitimar el que es reivindicava em sembla poc honest. No penso posar-me a discutir sobre això ni buscar estudis que demostrin quanta gent cap en un metre quadrat. Però tot plegat, i ho dic amb tots els respectes sense voler ofendre ningú, em sembla més propi dels mitjans de comunicació de l’ultradreta recalcitrant que s’agafen a qualsevol cosa per fer més fonda el trencament social en aquest país. Cadascú continuarà pensant el que vulgui, però m’entristeix que tot això es tracti amb aquesta frivolitat.

  Allà hi havia un milió de persones, pel cap baix. I ens vam manifestar, no per la independència, que sembla que és el que fa por, sino per aconseguir un major autogovern, en alguns temes similar al que tenen fa molts anys al País Basc, sense que Espanya s’hagi trencat en bocins. Un major autogovern significa una millora per a tots els que vivim a Catalunya, per als que volen la indepèndència i per als qui se senten espanyols a ultrança. Per als qui voten socialistes, convergència o per als qui no voten. No sé de què teniu por ni de què esteu en contra, realment.

 • Lu

  Siguin les xifres que siguin el que està clar és que hi havia moltíssima gent i que això significa que alguna cosa s’està movent a Catalunya…perquè si no li interessés, el poble no sortiria un dissabte – que tots sempre esperem amb devoció- a les 6 de la tarda amb una onada de calor com la que vam tenir aquest cap de setmana i amb una gentada de mil dimonis podent anar a la platja

  • Cristina

   Sí, alguna cosa s’està movent, però les coses no es mouen soles. Jo no tinc prou edat per recordar la manifestació del 77 amb plena consciència del que passava, però si una cosa tinc clara és que si algú no s’hagués mogut aleshores, el país que ens hem trobat els que veníem al darrere hagués estat ben diferent. D’entrada, no estaríem discutint quanta gent hi havia en una manifestació on es demana més autogovern per Catalunya. Ja he dit que cadascú és ben lliure de quedar-se a casa i mirar-se la manifestació per la tele. O ni això, dedicar aquella tarda al que li vingués de gust, faltaria més. Qui volgués anar a la platja perquè feia calor, estaven en el seu dret. Però després, entrar en el joc frívol i manipulador de fer balls amb les xifres i enriure’s dels qui érem allà, com si fóssim quatre exaltats que no tenien res millor a fer aquella tarda, em sembla de jutjat de guàrdia. Mira, no volia adoptar aquest to, però és que ja n’hi ha prou. Si ens plantegem que hi pot haver més o menys gent perquè la física diu que en un metre quadrat hi caben no sé quantes persones o perquè feia 36º de temperatura, de veritat, ens mereixem que ens facin el que ens estan fent.

   Quan alguna cosa es mou a qualsevol societat, els canvis són inevitables. I a Catalunya han de canviar algunes coses. Des d’aquí alguns heu criticat l’actitud dels nostres polítics, les picabaralles tan poc elegants, l’electoralisme. Sí, totalment d’acord. Però la majoria de la gent, pel que vaig poder copçar (dues hores a peu dret, sense poder anar ni endavant ni endarrere, donen per parlar, per conèixer gent de totes les edats, per saber els motius que els havien impulsat a sortir aquella tarda), mantenia una actitud poc vinculada amb la política, almenys allà, en aquells moments. L’actitud era, en general, de sortir a dir que n’estàvem tips d’una Espanya que fa més d’una dècada que ens criminalitza de tots els mals de l’estat, que ens retalla el que havien aconseguit els que van moure les coses abans que nosaltres. La sensació de la gent era de trobar-se entre l’espasa i la paret, de ser en un punt mort en què o vas endavant o vas endarrere. I no crec que cap de vosaltres vulgui, de veritat, fer passos enrere. Allà hi havia gent de tot: independentistes i no independentistes, gent que probablement a casa són castellanoparlants, però que ha decidit de quina banda posicionar-se. Sí, és realment trist parlar de “bandes”, però recordeu que no s’ha triat des d’aquí. El que es movia dissabte era la ciutadania, els polítics fan els que els toca, política.

   Torno a dir que no comprenc per què, des d’aquí, feu el joc als qui des de fora ja s’encarreguen de minimitzar el sentir dels catalans, de mirar cap a una altra banda. Però són gestos de cara a la galeria, perquè són ben conscients que quan el poble es mou, no es pot ignorar. Però si aquí ens dediquem a “épater des borgois”, a esciure per crear polèmica, a frivolitzar amb tot allò que ens afecta a TOTS, aleshores sí que tenim la batalla perduda.

   • Lu

    Hola Cristina. Crec que algunes opinions si que han fet el joc als de “fora” però d’altres no.
    Com que has respost el meu, em sento aludida, no deia res en sentit despectiu, al contrari! estic súper d’acord amb que això és perquè la gent està farta de que “se’ns pixin a la cara” Mohamed dixit! 😛 i no van sortir pels partits polítics, clarissim sinó no hagués hagut de marxar el Montilla, no hi hauria pancartes com la del post!
    El que em referia és que és igual si hi havia un milio com si eren 400.000 perquè ja són suficients persones com per fer-se sentir i tenir-les en compte. Veient les imatges ja en tens prou sense comptar per veure que el poble vol que se senti la seva veu i que els polítics els comencin a fer cas i escoltin les seves rehivindicacions.
    Crec que aquíno thothom ha escrit per crear polèmica, els que l’han creat són els que han començat el ball de xifres (osigui premsa, empreses que han calculat…) la resta hem rehivindicat que es digui la veritat !

 • Cristina

  No, Lu, el meu comentari no anava per tu. I em sap greu haver traspassat uns límits que sempre m’autoimposo, que són els de la moderació. Però m’ha pogut el geni…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: