The Cove- Louie Psihoyos

T’agraden els documentals? els dels que posa a les enquestes de TV que mires “La 2” enlloc de A3 o Telecinco? aleshores segurament t’agradarà “The Cove”, un documental -guanyador d’un Òscar el 2010- sobre la matança de dofins a les costes del parc natural de Taiji

Quan Louie Psihoyos va  sentir el que passava al petit poble coster de Taiji, va voler investigar si era cert. Per això va contactar amb Ric O’bary, activista i entrenador de dofins conegut per ser el tutor de Fliper, aquell dofí que apareixia a la televisió i que va desencadenar el boom dels dofins.

O’bary li va explicar la massacre que s’està perpetuant amb aquests animals mentre la resta del món fa la vista grossa i així va ser com Psihoyos i ell es van posar en acció, creant un autèntic grup d’espionatge format per: submarinistes professionals, muntadors de càmara, especialistes en transport i muntatge d’equips de so… Tots junts van aconseguir gravar les imatges prohibides: la criba de dofins amb arpons i llances que es fa molt a prop de la localitat sense que la majoria de la població ho sapiga i, sobretot, el perquè d’aquesta matança quins interessos comercials hi ha per a matar fins a 1239 cetacis durant la temporada 2007 només.

El documental està enfocat sobretot en explicar com se les van muntar per esquivar l’enorme vigilància i poder gravar les imatges (després ja veurem quà fan amb elles en un emotiu final). Per això aconsegueix que estiguis en tensió, que t’impliquis, que et caigui alguna llagrimeta al veure el sentiment de culpa de Baker i el patiment dels pobres dofins.

Potser una mica made in Hollywood però molt recomanable per entendre una mica més tot el que fa el capitalisme i els enganys als que es pot arribar pensant tantsols en el benefici immediat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: