El curiós incident del gos a mitjanit – Mark Haddon

Sovint em costa que els llibres em sorprenguin, per diversos motius, entre ells, que considero que hi ha tant excedent de llibres que al final tothom escriu les mateixes coses posant als personatges noms diferents. Així tenim a Sues, Emilies, Maries i Dianes enamorades de Gregs, Tods, Georges i Michaels que tenen les mateixes característiques i que viuen les mateixes situacions. Per això el fet de llegir un llibre com el de Mark Haddon sempre em marca i “El curiós incident del gos a mitjanit” ho ha aconseguit.

Haddon ens explica la història de Christopher, un nen de 15 anys amb una gran capacitat per les matemàtiques i  la observació però nul alhora d’entendre i expressar els sentiments. Christopher té un petit grau d’autisme i això fa que la seva relació amb la resta de la gent, i sobretot amb els pares, sigui molt especi: no li agrada que li mostrin gestos de carinyo, no enten les reaccions de la gent, necessita un ordre i una lògica per a poder viure sense posar-se nerviós, però tot això canvia quan es troba mort el gos de la seva veina. Aleshores començarà una recerca per a saber qui és l’assassí, en la que haurà de lluitar contra les seves pors a relacionar-se amb la gent i descobrirà -i ens ensenyarà- les incoherències del món dels adults.

“El curiós incident del gos a mitjanit” és un llibre molt recomanable perquè, a part de ser molt amè i fàcil de llegir, t’obre les portes a una realitat sovint ignorada com és les dificultats dels nens amb autisme i de les seves families per a arribar a una bona convivència.

Després de llegir aquest llibre m’han entrat moltes ganes de llegir més coses de Mark Haddon, que té una 15 de contes per a nens. Aquesta va ser la seva primera introducció a la novela per adults, i sembla que continuarà per aquest camí, doncs ha tret també un altre llibre que es diu “Un petit inconvenient”. A veure si el trobo a la biblioteca!!

Nota: 8/10
T’agradarà si t’agrada: El petit princep
El millor: explica amb una enorme empatia la vida i pensaments d’un nen autista
El pitjor: alguns moments pots pensar que el protagonista és molt fred

Anuncis

4 responses to “El curiós incident del gos a mitjanit – Mark Haddon

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: