An Education

Divendres vam anar als cines Verdi a veure “An education” de Nick Hornby. Ambientada en els anys 60, an education ens mostra l’evolució de Jenny, una jove estudiant de 16 anys que, a punt d’acabar els seus estudis per poder entrar a Oxford, coneix a un home que li dobla l’edat i que li ensenya un altre estil de vida basat en la diversió i la bellesa, molt diferent a la concepció que ella tenia fins el moment. A partir d’aquí el film ens mostra el pas entre decidir si continuar estudiant, en una època en què es veia l’educació de la dona com a simple camí cap a trobar un bon partit, o acceptar l’oferta que li proposa David, tallant-se les ales però amb tota una vida de luxe i glamurs per endavant.

No he pogut evitar sentir-me  identificada amb la protagonista de la pel·licula, cosa que no sé si és bona o dolenta si tenim en compte que Jenny té 16 anys i jo 24 tirant cap a 25 d’aquí res! Però em veia reflexada en molts gestos, en la forma d’afrontar les coses, en la necessitat de sentir-te adult i independent, en les sensacions de trobar-te en un moment de creuament de camins en la teva vida. La decisió que ha de prendre Jenny és una decisió molt difícil i que suposarà un canvi substancial pel seu futur. Es pot tornar enrere un cop has decidit? fins quin punt la diversió i la bellesa justifiquen una forma de viure. Quin és el punt mig entre maduresa i aburriment i perquè s’associa la maduresa amb la serietat i la no diversió?

D’altra banda, destacar que en aquest film també es fa un guiño a Audrey Hepburn, com ja vaig comentar en el film de “A single man” (deu ser el centenari d’alguna cosa que va fer l’actriu perquè no paren!) i que potser el desenllaç fa que perdi una mica l’encant que es trobava a tota la cinta al ser una mica típic i alliçonador, però igualment segueix sent una pel·licula necessària d’anar a veure!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: