43 anys per jubilar-me

Doncs si, com ho sentiu, em queden 43 anys per poder jubilar-me si tot va bé i al final els “veinteañeros” ens podem jubilar (perquè tal com va tot ves a saber…).

Aquesta setmana la gent ha agafat una súper emprenyada monumental perquè el govern ha posat sobre la taula un canvi en l’edat de jubilació. La proposta del govern és fer que la gent es jubili als 67 anys (actualment és als 65),frenar la jubilació anticipada i establir procediments de càlcul de la pensió de la jubilació que garanteixin millor la correspondència entre cotització i prestació, evitant perjudicis als treballadors que han tingut problemes al final de la seva vida laboral (acomiadaments, etc).

Tot això per què? finament: perquè cada cop ens morim més tard i conseqüentment cada cop hi ha més avis que cobren la pensió durant més temps. Tenint en compte que els joves cada cop ens inserim al mercat laboral més tard, si augmentem l’edat de jubilació almenys allargarem la vida laboral d’aquests futurs pensionistes i tindrem més gent pagant les pensions.

Problema? si fem que la gent de més edat segueixi treballant durant més temps conseguirem (a part de putejar-los) que pels joves sigui més difícil accedir al mercat laboral. Que segueixin tenint contractes precàris, que els becaris tinguin cada cop edats més avançades… i per tant, com tot cercle viciós, que la solució torni a ser modificar l’edat de jubilació perquè hi ha més jubilats que gent treballant. El que cal fer és afavorir i estimular que els treballadors que vulguin continuar treballant puguin fer-ho, però que els joves que volen COMENÇAR a treballar també ho tinguin fàcil!

Està molt bé començar a mirar el futur, perquè si que cada cop vivim més i hi ha més avis als que hem de mantenir la gent que treballem (hoy por ti, mañana por mi que diuen) però això s’ha de fer bé, mirant sobretot pels joves, que són el futur i posant més control sobre les incapacitats temporals, les jubilacions anticipades, etc.

Anuncis

3 responses to “43 anys per jubilar-me

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: