Triage

Què pensen els reporters de guerra quan arriben a la nostra realitat, després d’haver viscut un munt d’atrocitats i d’haver passat coses que cap de nosaltres podem imaginar? Un dia un reporter de guerra va venir a la uni i ens va explicar que tots ells tenien les 3 “D”: Depressed, Drunk, Divorced.
A Triage, el protagonista no té les 3 D però expressa molt bé el sentiment que aquell reporter de la uni ens va voler transmetre: El fet que veus coses tan dures que molts cops es fa insuportable pensar que tú encara estas viu. Que al final portes la camara per a filtrar la realitat, per no veure tot el patiment del teu voltant, per crear un caire d’irrealitat i objectivitat al que està passant davant teu.
Triage també parla de l’amistat, de la mort, de la necessitat de l’éssr humà de sentir-te reconfortat, de trobar una resposta

El treball dels personatges està molt aconseguit, la connexió del psiquiàtra amb el franquisme i les voltes que pot donar la vida molt ben connectades, i la sensació d’ansietat que transmet Collin Farrell fa que en alguns moments t’arribi a costar respirar i et continguis la llagrimeta.

Potser el que he trobat menys aconseguit és el decorat…si estem als anys 80 i van vestits com dels anys 80 perquè tenen un sofà del segle XXI i alguns mobles d’Ikea?

En definitiva, una pel·licula per veure, que et farà remoure per dins i pensar, pensar en que molts cops veiem una imatge en un diari i no ens aturem ni per un moment a pensar la història que porta darrera, no tansols dels personatges que hi surten, sinó dels que estan darrera l’objectiu i que estan vivint situacions extremes que molts de nosaltres ni tan sols valorem.
triage

Anuncis

One response to “Triage

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: