Agora

agora-cartel

Seguim amb les critiques de cine! Aquest cop li toca el torn a l’última pel·licula d’Alejandro Amenabar: Àgora, un film que barreja amor, filosofia i disputes religioses.

Àgora és una novetat dins el cinema espanyol: uns decorats, una fotografia  i un vestuari dignes de hollywood. Una història èpica atrevida en un cinema que es basa més en la mala vida o la normalitat del dia a dia espanyol: la historia d’Hipàtia, una filosofa pagana en un món que està veient canviar els seus ciments religiosos i morals és, certament, una aposta arriscada.

El film ens presenta el paganisme com la base cap el futur, cap el coneixement, mentre que la religió, i els cristians, són la foscor, l’estancament de la cultura i el barbarisme. Un cop els cristians aconsegueixen el poder cometen les més grans barbaritats.Però malgrat tot el suc que es podia treure d’aquesta època de canvis, el film es fa en alguns moments massa lent. Les dues parts en que està dividit tenen gran contrast: el principi, amè i interessant, perd força en la segona part, amb la violència i la falta de força d’una filòsofa que ha aconseguit arribar lluny en les seves idees i coneixements com per demostrar-se tant dèbil davant els entrebancs de la nova societat que s’està configurant i la trajectòria política que això comporta.

D’altra banda, la imatge té alguns moments fluixos, en la meva opinió, escenes com el moment en que intenten treure els rotlles de la biblioteca i aquests surten volant, o els allunyaments de la camara cap el cel, el món i l’univers, són massa preparades per mi.

El que més em va agradar de la pel·licula és la duresa amb que tracta la religió cristiana. No sóc historiadora i no sé si això és cert, però és un dels primers cops que es presenten els cristians com a bàrbars, són simples hooligans d’una fe per la pura necessitat de sobreviure. Són cruels, com demostren amb els pagans i els jueus, i es mostra com el poder corromp el que es creia més incorrompible.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: