Sorolla – Visions d’Espanya

Segurament molts de nosaltres quan sentiem a parlar de Sorolla ens venia en ment aquesta imatge:

sorollaperò Sorolla és molt més, i això ho podem descobrir anant a veure l’exposició que se’ns presenta al MNAC, a Barcelona. Com que a la UOC havien organitzat una sortideta aquesta tarda m’he apuntat a la visita guiada de l’exposició i trobo que és realment recomanable, doncs el guia t’endinsa dins del món visual de l’artista de forma divertida i entenedora. Què podreu trobar a l’exposició? doncs es tracta dels panells que hi ha a la Hispanic Society of America, teles immenses situades a 3 metres d’alçada i que decoren tota una sala biblioteca amb motius de diverses zones de la península Ibèrica. És interessant veure els contrastes de llum i de sombra amb els que juga l’artista depenent del lloc que està pintant: València es presenta inundada de color, amb els taronges, els rosats i vermells, en canvi Navarra contrasta per la grisor de l’ambient, el fred.

elpeix

També és interessant veure com representa Sorolla Espanya, perquè moltes de les situacions dels seus quadres no les podrem trobar mai al carrer. Catalunya per exemple, ens la mostra amb el típic paisatge de la costa brava, els pins, el mar blau intens, les crestes de la costa. Però en aquest paisatge ell hi afegeix el que passa a peu de platja, a la llotja, en un altre ambient: la venda del peix es troba doncs al mig d’un pinar. O Sevilla, a sevilla ens presenta uns natzarens tots vestits de negre duent la verge que no els correspon per la seva forma de vestir. etc.

Després d’aquest petit resumet, res més a dir, tansols animar-vos a que aneu a veure aquests quadres. No tots podem anar a Nova York a contemplar-los!!!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: