Amores altamente peligrosos- Walter Riso

L’altre dia vaig anar al metge i vam estar parlant, em va dir, no t’he recomana’t mai “amores altamente peligrosos”? i tot seguit va saltar “clar, no perquè tenies parella!” Aquesta és la primera premisa per a agafar aquest llibre: si tens parella millor que no l’agafis, a no ser que vegis que en la relació hi ha coses que no t’acaben d’agradar i vulguis aconseguir una millor relació, o simplement, trencar-la. Si no en tens, pots aprendre molt del que no vols per quan en tinguis!

En aquest llibre el psicòleg Walter Riso explica 8  formes d’estimar que són dolentes pel benestar emocional de la parella t i ajuda al lector a veure fins a quin punt val la pena lluitar, les debilitats que té que li fan caure en un o un altre tipus d’amor i a pensar que aquests punts negatius que es troben en l’altre poden “canviar”, “fer-se invisibles” o no importar-nos.

Dins els estils “d’estimar” que podem trobar hi ha:

1- Amor histriònic/teatral: és la forma d’estimar d’aquell tipus de gent que creu que estimar és fer que la vida de l’altre giri al seu voltant. Volen seduïr però pel fet de seduïr, no per cap altre objectiu. L’amor és pur sentiment i l’histriònic és un exhibicionista en busca d’aquest sentiment. La seva parella haurà d’estar sempre a l’aguaït doncs si no dona la talla l’histriònic buscarà un altre persona que li doni la seva dosi d’amor.

2- Amor Paranoic/vigilant: s’identifica amb aquelles persones que creuen que si donen amor la parella s’aprofitarà d’ells. Consideren que si no vigilen els enganyaran i que el passat condemna a la seva parella. Per dir-ho clarament, el típic marit/muller que sense cap mena de motiu creu que la seva parella l’està enganyant amb un altre.

3- Amor passiu/agressiu: són aquelles persones caracteritzades per la indefinició. Voler però no voler, amor amb ressentiment. Creuen que el teu amor l’empresona però la llunyania li genera inseguretat. Són negativistes i creuen que, tot i que la parella s’estimi, tot anirà cap a pitjor. No voldran que prenguis la iniciativa però ells no la prendran.

4- Amor narcisista/egocèntric: aquella gent que considera que les seves necessitats són més importants que les de la parella. Creuen que la parella ha de donar les gràcies per estar amb ella i que si critiques vol dir que no l’estimes. És altament esgotador perquè per a que ell es senti a gust has d’acabar sent una persona inferior per no fer-li sombra

5- Amor obsessiu/compulsiu: són persones que consideren que han de mantenir els seus sentiments sota control, que la parella s’equivoca massa i  ells han de tenir el control de tot perquè les coses vagin bé.

6- Amor Antisocial: les persones que tenen aquest estil d’estimar són persones que consideren que no tenen cap obligació amb la parella. Estan desvinculades totalment i no els hi interessen ni el dolor ni l’alegria de l’altre. No tenen empatia i creuen que l’altre és més dèbil pel sol fet de tenir-la.

7- Amor Esquizoide/ermità: és l’amor desvinculat i indiferent. Persones que consideren que la seva autonomia no és negociable i tenen parella tansols per aprofitar alguns dels beneficis que aquesta aporta ja que, tot i que no vulguin, han de viure en aquesta societat. No entenen els sentiments i emocions de l’altre i podrien prescindir del seu amor facilment.

8- Estil limítrof/inestable: és viure un amor de Dragon Khan. No saben ni qui són ni què volen i estimen la parella però a la vegada l’odien. Canvien d’opinió constantment i no poden viure amb la parella però tampoc sense ella.

Aquests són els diferents amors perjudicials per la salut, perquè l’amor ha de ser ser feliç perquè l’altre existeix i voler caminar donats de la mà. La parella és una però segueixen sent dos persones que han de tenir la seva independència i els triomfs d’un també són els de l’altre.  El llibre està molt bé perquè Walter Riso parla de forma amena i agradable, amb exemples clars i sense dubtar en dir les coses tal com són.

Nota: 9/10

T’agradarà si t’agrada: els assajos (no és un llibre d’autoajuda)

El millor: és molt amè i et diu el que potser tu no t’atreveixes a dir-te

El pitjor: no el llegeixis si tens parella perquè veuras coses estranyes!

Anuncis

4 responses to “Amores altamente peligrosos- Walter Riso

 • Theo

  Sempre he cregut que els sicòlegs són gent a la que acut qui no té amics. No em mereixen cap confiança.

  Salutacions!

 • Lu

  que va!!! coneixo molta gent que va al psicoleg, jo mateixa! i t’asseguro que va molt bé. Pots parlar amb amics, però sempre dins l’objectivitat que vulguin tenir, hi haurà subjectivitat. Un psicoleg t’ajuda a dir el que no et volies dir i a trobar la solució. Fa molt temps que els psicolegs no són pels bojos!! jo hi confio molt, me germana ho estudia XD

 • Theo

  Si ma germana ho estudiés, encara hi confiaria menys! XDDD
  El que no suporto és el posat dels estudiants de psicologia, que et miren com dient ‘jo sé de veritat el que hi ha darrera de tot’, com si et analitzessin sense que ningú el ho demani…

  Salutacions!

 • Arqueòleg Glamurós

  Wow!! Molt interessant! Gràcies! Estic començant una relació de parella, per primer cop en molt temps i em vindrà bé llegir aixó!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: