Valkiria

valkyrie

No sóc fan de Tom Cruise. No m’agrada la seva vida personal: les seves creences religioses, el seu comportament respecte Katie Holmes, o les seves dèries extraterrestres.

Per què dic això? perquè no vull que penseu que és degut a la meva simpatia per ell que pensi que és un dels pocs actors en nòmina a Hollywood que exerceix realment d’actor.  I és que, no creieu que a Hoollywood hi ha massa gent que fa d’ella mateixa? George Cloney, Hugh Grant, Brad Pitt, totes les seves pel·licules semblen seqüeles de les altres, el mateix personatge amb un nom diferent i en un altre lloc, sigui el Far West o el bulliciós Nova York.

El paper que l’actor f a Valkiria és realment bo, perquè no et fa pensar en cap  moment que la persona que estas veient és Tom Cruise. De fet les seves dots interpretatives ja me les va demostrar a “Entrevista con el Vampiro” en el que Brad Pitt quedava a una enorme distància de l’omnipotent “Lestat” que Cruise va brodar. I no és aquesta precisament la pel·licula on la seva actuació ha estat més aclamada.

D’altra banda cal dir que amb Valkiria, Cruise i tot l’equip ho tenien fàcil: tot allò que surt al film va passar. Fins i tot aquelles coses que ni t’imagines, que creus impossibles, van ser certes, i això fa que surtis del cinema (o del menjador de casa teva, que ens coneixem) amb un ai al cor. Amb la impressió de com hagués canviat la forma de pensar actual si l’operació Valkure hagués prosperat.

Com hagués acabat la guerra? Quina opinió hagués tingut la resta d’Europa i del món? Què hagués passat amb Berlín? Preguntes a l’aire que un dia potser van mig matitzar la resposta, però que al final va quedar en això, en fum.

PD: fixeu-vos en l’ull de vidre de Cruise, està tant aconseguit que fins i tot fa angunia! no el mou!!!!

Anuncis

3 responses to “Valkiria

 • Theo

  Hola!

  Crec que, al marge de l’actuació de Cruise, que no em resulta creïble per qüestions que després comentaré, he de reconéixer que la fidelitat històrica de la pel·lícula és sorprenent. Excessiva, fins i tot, i això li és un pes mort. De la conjura del 20 de juliol en sé una mica i puc afirmar que és exquisida la seva adaptació al cinema, però jo la conec. Puc seguir perfectament a Mertz von Quirnheim, a von Heften, a von Treskow, a Beck, a Goerdeler, a Felgiebel, a Olbricht, a Fromm., a Yorck von Wartenburg.. però per algú que no en sàpiga tant, la successió de noms i persones de les trames civils i militars, noms sovint llargs i difícils, li pot fer que perdre el fil de la pel·lícula. Crec que l’amor per la veracitat amb què s’ha adaptat la història hauria donta un resultat més comprensible en una sèrie de televisió, de les que ara es fan d’excel·lent factura, que en una pel·lícula. Peòr, com va dir en Cruise, si això serveix perquè la gent sàpiga que no tots els alemanys eren nazis, benvinguda sigui.
  No puc creure’m Cruise perquè Klaus Philipp Schenk von Stauffenberg, a més de catòlic practicant, era un home cultíssim, que interpretava Mozart al piano com un virtuós, parlava el grec clàssic i, sobre tot, feia més de metre noranta d’alçada.
  Salutacions!

 • Goshi

  Penso com tu Lu. Mira que no és que em caigui especialment bé l’actor i això fins i tot va estar a punt de fer que no veiés la pel·lícula (al cinema!!) però al finals ens vam decidir i ens va convèncer molt.

  Llàstima que, com amb totes les pel·lícules basades en fets reals, quan entres ja saps com acabarà i això la fa més curta del que potser esperava.

  Theo, jo no coneixia amb profunditat la història en qüestió i el desconeixement dels personatges no em fa dificultar el seguiment de la pel·lícula. Que potser la hauria gaudit més sabent-ne més, pot ser, però crec que la pel·lícula no aprofundeix massa en els personatges per evitar aquest sentiment.

  Per a mi, va ser una gran pel·lícula (potser també perquè n’esperava menys de Tom Cruise).

 • Matar a Hitler, de Roger Moorhouse « Say what you want

  […] 17, 2009 Fa un temps vaig anar a veure Valkiria, el film que protagonitzava Tom Cruise sobre un dirigent nazi que intentava atemptar contra el […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: