La Factura de la llum

M’encanta com s’ha portat el tema de la factura de la llum: si abans cada 2 mesos es pagava la factura, ara els usuaris rebem una factura que en molts casos triplica el cost de l’anterior i que es basa en una estimació del que podem consumir i no pas en el nostre consum real. Si a mi em fan pagar cada mes el normal seria que cada mes consultessin el que he gastat i no s’inventessin el que ells volen. I si resulta que he marxat de vacances i no he engegat en tot el mes la llum? Els serveis no estan prou equipats per llegir el que gastem i les condicions d’ajust que s’apliquen fan uns alts i baixos impressionants: la lectura estimada de desembre va ser a la baixa, i ara al gener la fan a l’alta. Per què? quin engany és aquest? per què la lectura real m’arriba més tard? no és una manera de marejar-nos?
Se suposa que acabaré pagant el mateix quan arribi la lectura real, ja que si ells han fet estimacions superiors a la que he fet, em retornaran els diners. Tot un embolic amb majúscules.
D’altra banda, es penalitza si consumeixes excessivament! és a dir: Als ciutadans sempre ens castiguen! primer ens castiguen amb l’aigua: com que hem estat intel·ligents i quan ens han dit “no gasteu” que hi ha sequera, ho hem fet, ens l’apujen. Ara toca la llum. Què és el proper?

Anuncis

2 responses to “La Factura de la llum

 • Arqueòleg Glamurós

  M’agradaria saber quan cobren els alts càrregs d’Endesa…

 • Carol

  Jejejeje…

  Perdona que rigui! Però fa dues setmanes que estic treballant a Gas Natural i em sona taaant això que dius! A la formació (on ens maregen MOLT MOLT MOLT MOLT amb totes aquestes tonteries d’estimacions, lectures reals, etc!!) ja hem discutit i re-discutit que el sistema és un frau! Injust i una estafa! Però clar… Sempre la discussió acaba igual:

  – Però us creieu que al senyor Natural li importa això? Deu estar al Carib prenent el sol amb una mulata i amb el senyor d’Endesa…

  I sip! Tenen raó! Suposo que és la llei del ciutadà…!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: