Vivint a l’edat mitjana

Noticia del Periodico:

Un home amaga els seus fills durant 10 anys en una cabana del bosc

Okwari i Shahi’yena tenien 6 i 7 anys respectivament quan van ser arrencats dels braços de la seva mare a Bolonha, a la Costa Blava francesa. El desembre del 1998, el seu pare, Xavier Fortin, va aprofitar el seu permís de visita per emportar-se’ls. No se’n va saber mai més res.
Mare i fills es troben ara pràcticament com desconeguts. L’estat de confusió d’Okwari i Shahi’yena és tal que han demanat tornar a la seva cabana al bosc, desig que els ha estat concedit per permetre’ls reintegrar-se a la societat de manera gradual

Alt, fort i de mirada profunda, Fortin ha burlat durant aquests anys la policia francesa canviant d’identitat i vivint al marge de la societat. La seva voluntat de dedicar-se a l’educació dels seus fills fora del sistema escolar està en la base de la ruptura amb la seva dona. Després del divorci, la dona en va obtenir la custòdia. Però Xavier Fortin no va acceptar la decisió judicial i va decidir emportar-se els dos nens. Durant els primers anys la seva vida va ser erràtica, de vegades es desplaçaven amb un carro tirat per un cavall, fins que va recalar en aquesta cabana situada al terme de Massat.
Titular d’un màster en ciències naturals, Xavier Fortin va educar els seus fills i els va ensenyar a sobreviure al bosc cultivant verdures i cuidant d’un petit ramat de cabres i ovelles. De vegades anaven a vendre els seus productes al mercat, on el pare es feia dir Michel Duchesne. Allà van ser identificats per un veí que havia vist un dels cartells de recerca i captura distribuïts per la policia amb la fotografia de Fortin i dels seus dos fills quan eren petits. La semblança dels dos joves amb aquells nens va cridar l’atenció del ciutadà, que ho va comunicar a les autoritats locals.
Després d’intentar seguir-li la pista pels quatre continents, la policia va descobrir que Fortin no havia anat gaire lluny. No obstant, els joves han portat una vida autàrquica, completament allunyada de la societat francesa

——————————

El subratllat de negre podria ser totalment una novela medieval com per exemple “Els pilars de la terra”!!!

No vull dir que el pare fes el correcte, però a vegades donen ganes de dir ADEU a la societat a la que diuen que hem de pertànyer.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: