Obama, el nou Harvey Dent d’EEUU

obamasuperman

Avui és un dia D per moltes persones. El dia en que Obama, aquell candidat que ens ha acompanyat a l’hora de dinar i sopar durant bastanats mesos, és nomenat president. Encara més, el primer president negre en ocupar la casa blanca. Avui també a Els Matins de TV3 la pregunta és interessant: podrà Obama estar a l’altura de les expectatives?

És interessant perquè Obama pot ser una revelació o un “timo” ja que per ara, l’únic que puc dir que ha fet és tenir una campanya de màrqueting de les més bones de la història del màrqueting polític. Una campanya que tots els partits s’estan encarregant d’analitzar i debatre, per saber si, així, poden aconseguir que l’escassa participació que els ciutadans mostrem a les eleccions pot solucionar-se i finalment creiem en els nostres representants.

No és que Obama no hagi fet res. Ni molt menys. Tots hem vist els infinits documentals, reportatges i entrevistes que ens han presentat la seva feina. Ens han mostrat un Obama-Harvey Dent , que lluitava a Chicago-Gotham amb el mal i  la màfia; que estava amb els pobres, que es preocupava per la pobresa i pel benestar de la societat. Ens han presentat una família volcada en l’ajuda contra la pobresa i la corrupció. I els ciutadans, amb l’ajut dels mitjans de comunicació, hem creat un heroi que ens treurà de la crisi, acabarà amb tots els conflictes , i convertirà el món en Teletubbielandia en un obrir i tancar d’ulls.  Ja es veia a venir que la societat necessitava un heroi…sinó mirem la quantitat de films que han anat sortint últimament: spidermans, batmans, hulks…tots ells ens salvaven de la mort i dels malvats, i tots d’ells són americans.

Ara el repte és pitjor, perque Obama no té super poders, i gràcies a la seva campanya i a la seva manera de parlar -recordant a Martin Luther King i emulant a Lincoln- s’ha creat una imatge de “home que ho soluciona tot” que pot arribar a fer-lo caure ràpid. Fins i tot la Caroline Kennedy compara al nou president amb el seu pare: “Obama ilusionarà el país com va fer el meu pare”. Però el país no vol il·lusió, vol resultats…a no ser que se li presenti un bon espectacle. I l’espectacle està servit: el nou president s’afronta ja el seu primer dia amb la crisi mundial o el conflicte a Gaza. I esperem que no sigui certa la frase que diu el Joker: “o mueres como un heroe o vives lo suficiente para convertirte en villano”

Anuncis

4 responses to “Obama, el nou Harvey Dent d’EEUU

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: