Com no defensar les teves idees

Avui he llegit a eldebat que han atacat i pintat un centre jueu a Barcelona. La pintada concretament posava “Assassins” fet que porta a pensar que els que han fet la destrossa són pro-palestins en contra del que s’anomena “genocidi” que l’estat d’israel està realitzant a Gaza.

També la Rahola ha dit que ha rebut amenaces pel seu posicionament més pro-israel. I és que resulta que molts d’aquests pro-palestins (com suposo també molts de l’altre bàndol) es consideren els únics posseidors de la veritat universal d’aquest conflicte, que d’altra banda és molt complex com per a poder estar d’una banda o d’una altra sense fisures. I defensen la seva pau i la seva justícia de forma que aquesta pau es transforma en guerra, intransigència i intolerància. Ni uns són sants ni els altres dimonis.

Hi ha un punt intermig que s’ha de respectar, i no es pot justificar i dir que els palestins estan patint sense haver fet res, doncs si Hamas tingués molt més poder que el de tirar cohets, l’utilitzaria.  I hi ha palestins que són de Hamas, I n’hi ha que no. Com també hi ha jueus que no estan d’acord amb la resposta que l’estat d’Israel ha engegat ja fa més de 2 setmanes. Atacar un centre jueu és un d’aquests fets intransigents i intolerants que demostren un odi indiscriminat a tot allò jueu que és incomprensible.

De fet ja és prou incomprensible que tota aquesta gent, amb la poca informació que té (són molt pocs els que poden parlar amb consciència del que diuen) ja es situïn en una posició tonrnant-se fins i tot hoolligans.

Anuncis

2 responses to “Com no defensar les teves idees

 • Joel

  Hi ha una dita popular adient per aquesta mena de coses: no hi ha res més perillós que un idiota amb una idea. Així són les coses des de sempre, malhauradament.

 • Joan

  M’ha agradat aquest article. Està ben balancejat i, a més molt realista del problema real.

  És un tema que se m’escapa del complicat que és.

  Tan de bo, hi hagués una mica de respecte cap als països àrabs en general. Deixar que ells s’arreglin les coses. El problema és que els occidentals històricament hem contribuït tan negativament a la zona que ara allò no hi ha qui ho arregli.

  No saps si és pitjor el remei que la malaltia.

  En tot cas, esperem que Obama sigui capaç d’entendre tant que els palestins tenen dret a un estat, com que no ha d’afavorir ni a un ni als altres. I no cedir als lobbyes..

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: