El vestit de la Chacón

chacon

El passat 6 de Gener, com cada any, es va celebrar la Pascua Militar al Palau Reial de Madrid. Però aquest cop la noticia més important de la pascua no ha estat el discurs que pogués fer -per primer cop una dona- la ministra de defensa sobre temes d’actualitat com per exemple Gaza, sinó el compliment o no compliment de l’etiqueta de Chacón.

La ministra, saltant-se el protocol que la Casa Reial havia prescrit de vestit llarg per a les dones, es va presentar amb un smoking negre de Purificación Garcia i una camisa blanca amb coll i acabats negres. A més el cabell el duia recollit en un moño que li donava un caire molt masculí. Potser per això va optar per un maquillatge una mica més pujat de to, que ressaltés la seva condició de dona: tons liles forts i un rosa pujat per marcar les galtes. Ja us podeu imaginar el que van fer tots els periodistes del cor quan van veure aparèixer la Chacón. Ells que són capaços de veure la notícia  fins i tot en una indigestió de la Duquesa de Alba. Debien pensar que allò era una loteria extra que els queia del cel: ” no m’ho puc creure”. “va sense etiqueta!”, “sembla una chica Sarkozy!” -com si en Sarko fos el nou James Bond- i el que pensem tots “ja tenim tema de conversa a la tertúlia per tota la setmana!!”.

Els diaris tampoc s’han quedat quiets. El Mundo fins i tot ha fet del traje de la ministra la seva editorial, dient d’ella que és una “Frívola, egocèntrica, masclista i aprofitada”. I… n’hi ha per tant?  si, és cert, no anava d’etiqueta -i a més, personalment, no m’agrada gens com li queda la camisa, sembla de cambrer- i a més és bastant incoherent anar vestit estil d’home si diuen que les dones vagin amb vestit, però què hagués passat si hagués fet el discurs vestida de llarg, amb vestits semblants als que es duen a l’alfombra vermella? segurament també els diaris com el Mundo l’haguéssin criticat: “la princesita Chacón”, “Chacón en la pasarela” etc etc.

Crec que ha estat equivocat per part seva dur smoking, s’hagués estalviat moltes pàgines de diari, només l’haguéssin criticat les de dretes segurament -i com sempre fan- però el que ens ha d’interessar és més el discurs que ens digui que no pas la seva forma de vestir.

Anuncis

7 responses to “El vestit de la Chacón

 • rafel

  Quant puto sexisme que encara hi ha a aquest país. Es com aquella sentència que deia que era legal obligar a les inferemeres d’una clínica a dur faldilla.

  Anar elegant, sí, normes absurdes, no! Obligar a les dones a anar de largo és sexisme. Els mateixos que critiquen el vel islàmic aproven aquesta imposició? Si tot és la mateixa merda masclista i sexista!

 • PACOGM

  Estic d’acord, en línies generals amb el que dius. Tinc una opinió, però, diferent. Primer, sí que complia amb l’etiqueta, ja que l’smoking és equivalent al vestit llarg. Segon, crec que la Chacón és ben conscient del què es posa, estrictament legal, però generador d’una polèmica que a ella segur que ja li està bé. I tercer, no entenc aquesta tendència de determinades dones que, quan arriben al poder -sigui públic, sigui privat- es comporten com homes. Mai he entès la igualtat com això.

 • Arqueòleg Glamurós

  No entenc res de la crítica a Chacón, si anva la mar de mona, amb un traje de DAvid Delfín!
  La que estava HORRENDA, quica, charona, absurdament barroca i vomitivament sobrecarregada era la Leticia, amb un tratge DAURAT que feia mal a la vista i que, per postres era el segón any que duia!

 • Roger

  Doncs, aquesta vegada no et puc donar la raó, hehe! Part de la crítica anava per a qui no li agradava el vestit, un fet que me la sua prou, ja que ni m’importa ni m’afecta, però, per altra banda, hi ha qui recorda que el fet que les dones vagin amb vestit forma part de la normativa sobre vestuari. Així, ella que pot canviar aquesta norma, si la troba absurda (com jo, de fet), ho pot fer, però el que no crec és que se la pugui saltar a la torera, només perquè és ministra. Això és molt elitista, ja que implica que se salta una norma pel càrrec que té, mentre que les de sota han de seguir amb el vestit d’una peça que ella no es vol posar, exposant-se a ser multades. El proper any que canviï les normes que vulgui i que tothom vagi amb la roba que més li agradi, però no pot abusar del càrrec per complir només les que li vénen en gana…

 • mikkatzuki

  A veure la ministra té dret a anar en pilotes que per si no ho sabieu tenim dret a sortir-hi a passejar.
  De què havia d’anar: de Blancaneus amb una pometa a la maneta, o de Ventafocs amb un peuet a l’aire?

 • Lu

  @ mikkatzuki : home…no tant…les normes estan per respectar-les, i en una platja nudista pots anar en boles però en un lloc on t’has de regir per el protocol l’has de seguir…sinó el món seria més caos del que ara ja és!

 • Joan

  L’aposta de Zapatero per Chacón com a Ministra de Defensa ha estat per trecar motlles més que pels seus coneixements d’estratègia militar.

  Així, està clar que des del punt de vista català, Zapatero ens ha fet una mala jugada posant a Chacón a Defensa. És un ministeri que no sol no ens agrada sinó que es possible que s’hagi de reformular

  En tot cas, sembla que el que ha fet Chacón permetrà obrir el protocol cap a maneres més modernes de veure la societat.

  D’altra banda estem en un moment que els polítics necessiten cridar molt l’atenció si volen estar presents en la vida diària. Així que no seria estrany que fos una mesura pensada des d’una òptica de Comunicació Política.

  Vestir-se així o aixà, són missatges que envien una informació molt poderosa al potencial elector. Com he dit, estem en uns moments que els polítics són esclaus d’aquestes coses.

  On no arriben les paraules, arriben els símbols, arriba la imatge.

  L’excepció és Obama.

  Endavant amb el bloc!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: