Els famosos i el doblatge

Fa uns dies sentiem la notícia que els germans Gasol participarien en el doblatge de l’última pel·lícula de la saga High School Musical. I què més a dir, que els Gasol són jugadors de bàsquet, que saben molt com moure’s amb una pilota i, en especial el Pau, posar en els anuncis i guanyar diners, però d’aquí a saber doblar no hi ha un pas, hi ha un esglaó enorme.

No us ha passat mai que algún cop heu hagut de posar les pel·lícules en versió original perquè no us agradava com algú doblava a un personatge? O també pot ser ben bé al revés, que les escolteu en versió original i al sentir la veu de l’actor preferiu escoltar el doblatge (com passa escoltant al pobre John Travolta i la seva poc creïble veu) Però si això ens passa amb dobladors professionals, amb veus fantàstiques i una gran experiència, imagineu com  es pot destrossar un film posant a una persona que, siguem clars, no en té ni idea.

Per sort els Gasol sembla que no fan un gran paperàs a la pel·lícula, però hi ha algunes espifiades que fan perdre tot l’encant al film, com per exemple el desastre de doblatge del Dani del Canto del loco a “School of Rock”. però la cosa sembla que cada vegada està més de moda, Per doblar Space Chimps van contractar a Amaya Salamanca i al grup Pignoise, a Hellboy apareix Santiago Segura, a Robots s’usa la veu d’Elsa Pataki i Alejo Sauras… i  podem trobar infinitat de films més.

I em pregunto… però de debò algú va a veure un film perquè la de “Sin tetas no hay paraiso” en fa el doblatge?!

Anuncis

One response to “Els famosos i el doblatge

  • Joel

    A banda d’això, el que també fa molta ràbia és quan són els propis treballadors de les distribuidores dels estudis qui doblen les versions en DVD de les pel·lícules que no han estat rentables al país d’origen. I això realment passa!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: