Propostes de cap de setmana

Alphonse Mucha: Seducció, Modernitat i Utopía: Ahir es va inaugurar l’exposició d’aquest artista de l’Art Nouveau al Caixaforum de Barcelona. Mucha va ser un dels difusors de la modernitat publicitària i va crear preciosos cartells per a obres de teatre, publicitat i decoració. A la mostra podem contemplar més de 200 creacions de l’autor, que relaciona de forma sublim l’art modern i el Kitsh en una barreja d’art i màrqueting comercial.

Cal dir que l’exposició va ser vista per 350.000 persones quan va estar exposada al Caixaforum de Madrid, i no és d’estranyar si tenim en compte que Mucha va aconseguir que fins i tot arranquéssin cartells del carrer que havien estat dissenyats per ell.

Si voleu veure’n una mostra podeu veure el video a continuació:

Dades:

  • Alphonse Mucha: Seducció, modernitat i utopía
  • CaixaForum Barcelona
  • Gratuïta
  • Fins el 4 de Gener

I de pas també podeu veure al mateix CaixaForum Entre el sagrat i el profà. El renaixement a Prato, on pots contemplar les creacions d’artistes del renaixeixement i entendre millor aquest període on l’humanisme es va manifestar en el seu estat més pur.

Dades:

  • Entre el sagrat i el profà. El renaixement a Prato
  • Gratuïta
  • Fins el 28 de Setembre

Vicky, Cristina, Barcelona: Avui s’estrena l’última creació de Woody Allen, rodada, com sabeu, a la nostra capital. S’han escoltat opinionts i crítiques molt diferents d’aquest “cant divertit i sense prejudicis a l’amor”, segons la descriu la web del film. Penélope Cruz ha rebut molt bona premsa de la seva actuació, superant fins i tot a la “Musa” Scarlett, però pel que fa a la visió de Barcelona, molta gent creu que Allen no se’n surt dels tòpics sobre Espanya (per què desenganyem-nos, de Catalunya, nà de nà) i mostra els típics racons de la ciutat sense aprofundir molt més en ella malgrat que una de les protagonistes hi vagi per acabar el seu màster sobre cultura catalana. Per mi el millor per a la catalanitat barcelonina són els noms dels d’aquí: Maria Elena i Juan Antonio, noms més semblants als de culebrón Venezolano.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: