La puta feina

La puta feina és un llibre de Matthew Tree en que se’ns presenta l’estupidesa humana. Així directament. I és que veritablement, és estúpid passar 12 hores (o més) de les 24 que té un dia treballant, suportant la pressió de tenir un cap, que poca gent té la sort de tenir-lo bona persona, o sent el mateix cap, amb les conseqüents anades d’olla i l’endur-te les preocupacions de la feina a casa que això comporta.

A La puta feina, Tree ens presenta diferents anècdotes reals de gent que ha patit a les seves pròpies carns el que és tenir un cap “malparit”, o la -suposada- conciliació laboral, els pactes il·legals i la amoralitat de les grans empreses.

Total un pa que es dóna cada dia i que fa que els que estem bé donem gràcies a Déu ( o al que sigui, ja que Tree no creu en Déu) per estar com estem. Per estar com estem!!! que vol dir 8 hores treballant a la feina, però també algunes horetes de trajecte en el que no es podria dir que és temps lliure precisament,  més també la pèrdua de temps d’haver de dinar potser a la mateixa empresa, total, una suma de coses que fan que coneguem millor al nostre company de despatx que a la nostra parella… No és d’estranyar que a l’estiu hi hagi tants divorcis així!

Així doncs, cal que fem un canvi d’aquesta vida que tansols fa que no visquem la vida! (i cal recordar que a no ser que siguis budista i/o creguis en la reencarnació només n’hi ha una!) i que la malgastem amb males estones i treballant per a poder viure-la quan siguem grans i, digueu-me com, de gran, me’n podré anar a fer una ruta maya, si depèn com arribes amb varius a les cames, les vertebres cascades i que et costa respirar…

No és plan de llançar-se a l’aventura i abandonar aquest sistema en que ens ha tocat viure (tot i que alguns ho fan!) però potser hi ha petites coses que ens poden permetre VIURE, i això és el que ens vol explicar Matthew Tree a La puta feina, un llibre que recomano perquè t’hi pots sentir identificat, tot i que, per mi, ranqueja una mica…ja que crec que no és un text gaire el·laborat, que ha estat escrit sabent que el publicarien ja només pel nom. Més que un llibre és potser una mena de conferència o fòrum ple d’exemples, que no va malament tenir al cap per a aprendre a valorar el que és realment important en aquest món.

Nota: 6’6/10

t’agradarà si t’agrada: llibres de l’estil 13’99€, curts i pròxims

el millor: és interessant veure què cal fer per a no treballar

el pitjor: crec que potser li falta donar-li més repassades per a millorar l’estil

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: