Keith Haring

Aquests dies a Terrassa podem trobar una exposició imprescindible de visitar. Es tracta de “Keith Haring. Obra sobre paper”, una Retrospectiva sobre aquest artista de la generació pop que ha adornat llibretes, marcs i parets de moltes cases.

Keith Haring va néixer al 1958 i molt aviat va endinsar-se en el món del dibuix i en el fet de permetre que el seu art no fós tansons de sala sinó que estigués a l’abast de tothom i als llocs més públics. L’artista volia que la seva obra fós entesa des del primer moment, creant un estil esquemàtic i plàstic considerat naif i senzill però que dins seu amagava tota una reflexió, que  convertia els seus dibuixos en simbols i icones -que ell mateix reutilitzaria al llarg de les seves obres-.

Gràcies al seu estil, Haring també va ser considerat un dels màxims exponents del graffitti als anys 80, amb les seves obres al metro de Nova York, o els seus murals de rehivindicació social a les parets de moltes ciutats. I és que Haring es va caracteritzar per la lluita constant. Les seves obres van estar lligades sempre a la denúncia de temes socials com els tabús amb el sexe, les drogues, la religió, i i a l’eradicació de la pandèmia del segle XX (i XXI) el SIDA.  Al 1989, ja malalt de Sida, va venir a Barcelona i va dibuixar un enorme mural on es podia llegir “Todos juntos podemos acabar con el Sida”. Un any més tard, moria deixant un llegat de bebès brillants, gossos i humans barrejats i fins i tot metamorfosejats i símbols sexuals i futuristes com les piràmides i els platets voladors.

Al Centre Cultural trobem la seva obra agrupada en sèries temàtiques:

  • The Valley (1989): Haring dóna vida als textos de W.S Bursoughs amb pintures de robots, nens i éssers fabulosos
  • Stones (1989):L’entusiasme per la pintura japonesa i xinesa feta amb tinta queda palesa en aquesta col·lecció de traç de línia.
  • Andy Mouse (1986): l’any 1986 Haring  crea juntament amb Andy Warhol aquesta  col·lecció de serigrafies
  • Blueprint Drawings (1990): Es tracta d’una sèrie amb missatges bíblics, estructurada com si fossin distintes estacions d’un calvari. Al costat d’imatges que representen el triomf, n’hi ha altres d’humiliació i ensorrament, i s’intercalen situacions de felicitat, lluita i destrucció.
Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: