El “temple” de Babel

reli.gif

Avui llegeixo a La Vanguardia que les escoles alemanyes hauran de tenir una zona habilitada per a que els alumnes musulmans puguin resar. Segons la notícia, un alumne de 14 anys d’una escola de Berlín es va queixar perquè no el deixaven resar en hores de pati alegant la “neutralitat de l’estat”.

Així doncs aquest alumne va anar als jutjats i els jutjats han estipulat que la llibertat de religió també és la llibertat en la seva pràctica i per tant s’ha de permetre que aquest alumne pugui resar com ho estipula la seva religió i que a més, l’escola ha de permetre-li una zona on pugui fer-ho comodament.

No és que estigui en contra de que els musulmans practiquin la seva religió. Ni molt menys. Si fos musulmana també m’agradaria que se’m respectessin les meves creences, però… i què passa amb els catòlics alemanys? ells no tenen dret a practicar la seva religió a l’escola? perquè no els habiliten una església i els deixen portar un capellà per a celebrar missa? i els budistes? els budistes no poden realitzar les seves meditacions dins l’escola en hores de pati?
Així doncs, si ara un nen de la classe d’aquest noi musulmà també es queixa als jutjats per aquest “agravi” què haurà de fer l’escola? buidar classes d’una escola (suposadament laica) per a allotjar-hi tot tipus de “temples religiosos”?

No crec que es tracti d’una invasió dels musulmans com molta gent ha apuntat al llegir aquesta noticia. Tansols es tracta d’una decisió que no ha tingut en compte les altres religions. El noi es queixava que no el deixaven practicar la religió alhora del pati, i la veritat, per què no? a l’hora del pati un nen pot jugar a futbol, llegir, parlar o resar si vol, és lliure de fer el que vulgui si no fa mal als seus companys. El noi, sols es queixava que no li deixessin fer això. No demanava cap zona “vip” per fer-ho! i amb això  el tribunal si que ha fallat. Espero que ara no es posin tots els nens a demanar temples religiosos, perquè s’acabarà convertint l’escola en una mena de catedral-mesquita-temple gegant!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: