Mika – Life in Cartoon Motion

lifecartoonmotion.jpg

Segur que tots haureu sentit tant a la radio com a la mateixa disco algunes cançons amb les que penseu “això és un nou CD de Scissor Sisters?” doncs no, el que sentiu és Mika, amb temes com Grace Kelly, Relax Take it Easy o Lollipop.  I és que Mika va treure el seu primer disc el passat 2006 i ja ha arribat a omplir els numeros 1 de les llistes d’èxit ell solet durant setmanes seguides. Aquest noi de 23 anys nascut a Beirut i emigrat a Paris i Londres degut a la guerra, va optar des de ben petit, (9 anys) per dedicar-se  a la música, participant en anuncis diversos i fent-se un lloc en la pantalla i en les orelles dels espectadors. Tot i això, el seu estil i la seva manera de veure el món han dificultat que no aparegués fins fa relativament poc el seu àlbum “Life in a cartoon motion”, amb el que ens explica la seva particular visió del món. Moltes de les crítiques han dit que aquest jove ha fet una aposta molt arriscada i que per sort ha estat acceptada molt bé pel públic. Però la veritat és que l’aposta no ha estat tant explosiva com la pinten: en les seves cançons trobem tocs d’Elton John, Prince, Fredy Mercury i Scissor Sisters (encara que ell digui que és un grup horrorós). Grups que van apostar bastant abans que ell per aquest estil que està triomfant des d’abans que ell nasqués.

Mika el que fa és recollir en el seu cd des de l’electroglam dels scissors o mercury a balades pop i temes que semblen apareixer d’una pel·licula per a nens petits, però tot i així enganxa. Les seves millors cançons són d’aquelles que no pots parar de cantar, com passa amb Love Today o Relax, però per altra banda en moltes altres tens temptacions de canviar la pista com a Happy Ending o Any Other World, que pretenen ser molt més del que en realitat són i que a més fan que el CD et sembli repetitiu i llarg.

Del que peca Mika és de voler-nos donar una lliçó. Ens explica històries i intenta agafar els millors trossos d’algunes cançons per a ser transcendent, però el que aconsegueix és fer una mica el ridícul.

Puntuació: 5’5/10

Recomanacions: Relax, Love Today, Stuck in the Middle

T’agradarà si t’agrada: Scissor Sisters, Prince, Elton John

Escolta-ho: Myspace


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: