Suprimis-los-lis-ho si-us-plau

*The police- Message in a bottle*

Aquest és un mail per a tots els incondicionals d’escriure bé el català a tot arreu i sense cap permisivitat tècnica ni personal. És un mail en resposta a alguns comentaris que he rebut per a que escrigui millor. Primer de tot m’agradaria dir que com a tot bloc publicat a internet tothom pot expressar la seva opinió i deixar els comentaris que vulgui, però la veritat, em fa una mica de ràbia pensar que hi ha gent que es pren l’esforç d’escriure un comentari tansols per a dir-me que tal paraula no existeix o que posi els pronoms febles quan cal posar-los. Per què? perquè almenys podrien comentar que el post els ha agradat, o que no tenen la mateixa opinió en un o altre tema, simplement això. Per què si tansols volen comentar per a dir que no els agrada la meva forma d’escriure, aleshores simplement que tanquin la meva pàgina i no el llegeixin, no?

D’altra banda, tenen raó, el català cal escriure’l bé, però sent un bloc personal, en el qual escric el que em passa pel cap i en el moment que em passa pel cap, és lògic que faltin pronoms, i coses per l’estil, més que res perquè normalment quan parlem quotidianament, no ens dediquem a parlar amb pronoms, etc, sinó que li diguin al Montilla.

Al final serà cert que tants radicalismes amb el català i tot l’únic que fem és malmetre’l perquè

1- si tant tiquis-miquis sóm creiem que la gent que està aprenent el català voldrà parlar-lo per a que li diguin que ho fa malament?

2- les llengues són vives, i van variant. Voto com en Montilla per a que suprimim els pronoms febles! suprimim-los-lis perque només los hi són per a fer-nos-us equivucarnus quan lus li hem de culucà! XD

Anuncis

8 responses to “Suprimis-los-lis-ho si-us-plau

 • escarlata

  la permisividad haria que hubiesen mas catalanoparlantes,que el catalan se oyera por las calles,y que como lengua viva evolucionase. Buscando ese perfeccionismo puede ser que cada vez se hable menos por miedo a hacer el ridiculo y que al final sea puro pero reducido a un minimo circulo,ejemplo el latin…..A mi tambien,me gustaria saber que opinan de los escritos y no de la gramatica.Animo tus seguidoras sacamos conclusiones y aprendemos algo de catalan.

 • JUMPER

  Hace días que intento hablar en el anterior articulo y responder a un tal josemaria me parece que se llama así … bueno que mas da, la verdad es que no es costumbre mía el insultar y mas cuando estamos dado opiniones sobre un tema en particular y en un blog que es personal pero es que cuando lo leí me dieron ganas de escribir llamando “gilipollas” al simpático catedrático de la lengua catalana, pero me lo voy a ahorrar ya que estoy convencido de que mas de uno/a al leerlo lo ha pensado.
  Creo que es de humanos el equivocarse por supuesto pero es que este blog es privado y el único derecho que tenemos es el opinar sobre los temas de los que hablamos pero creo que llegar al punto de corregir al autor o autores del articulo es rayar o quizá pasarse de prepotente, yo al leerlo enseguida he entendido en todo momento de que se hablaba y no me he fijado en sus faltas de gramática.
  propongo un tema
  Porque no hablamos de los prepotentes estos que por lo visto no tienen otra cosa que hacer que buscar los errores en los demás y no buscar los errores en unos mismo.
  ahhh se me olvidaba, si veis faltas de ortografía o gramaticales como que me da exactamente igual si tenéis duda mandadme un mail y lo explicaré detenidamente

  Jumper

 • Mr. Grey

  Jejejeje Eps! no ens sulfurem! després tiraré enrere a veure d’on ve tot el tema, però ara volia fer una petita reflexió.

  D’acord, és irritant que et corregeixin i més amb segons quin to, però és d’agrair que ho facin, o no?

  Normalment escric força i, per motius que no venen a conte, al començament tot passava per corrector. La correctora, evidentment, va arribar a odiar-me. Però com puc aprendre els meus errors si ningú me’ls corregeix? Llavors vaig optar per demanar que em fes les correccions in-situ d’aquelles coses que acostumava a errar. Des de llavors les meves faltes han disminuït (tot i que en segueixo fent moltes).

  Al meu blog vaig començar escrivint de qualsevol manera, però tot allò que es publica és susceptible de ser llegit per molta gent, per tant val la pena tenir una mica de cura del contingut (per més que siguin només vídeos frikis i jocs, com és el meu cas).

  Tot i així encara deixo passar coses intencionadament i ho seguiré fent perquè un blog és el més semblant al llenguatge oral.

  Consells: jo faig servir el corrector de català de Firefox (que com a mínim ajuda en l’ortografia). I el del word quan he de fer algun text.

  P.D. garcia.efren@gmail.com (i et resolc el dubte de la meva feina ;D)

 • Roger

  Estic d’acord que cadascú pot escriure com vulgui, al seu bloc; ara bé, jo sempre agrairé que em diguin on m’equivoco, per no tornar-ho a fer, en el cas que l’error no hagi estat intencionat o fruit d’una manera de parlar. El cas dels pronoms el veig força clar: no és un argot, el que et faci dir més o menys pronoms, sinó errors no intencionats que, com a tals, cal corregir.

  Per altra banda, crec que el català és de les llengües més permissives a l’hora d’introduir-hi variants i errors d’argot. Un castellanoparlant, quan parla català, pot introduir totes les castellanades que vulgui, que ningú li dirà res (a no ser que sigui president de la Generalitat…); però quan un catalanoparlant parla castellà, se li suposa que l’ha de parlar perfectament, perquè si no, la mofa està assegurada! Prova de dir enmig d’una conversa, per exemple, “cal controlar el desarrollament del procés” i “tenemos que controlar el desenvolupamiento del proceso”, a veure on se’t riuen més! 😉

 • Xevi

  Escriure malament en català, ja que els pronoms febles en són una part bàsica i a mi no em comporten cap problema, no s’hauria d’interpretar com un estil lliure sinó com… una cagada, vaja! xDD Em sap greu Lulu, però és com si a partir d’ara els cantants que desafinen tremendament comencen a dir que no desafinen, sinó que canten lliurement! Que vaja, podria ser cert, però això no vol dir que ho facin bé i, per tant, no puguin ser criticats. De tot se n’aprèn, i en matèria d’escriptura (correcció i estil), només és qüestió de fixar-s’hi una mica!

 • luludopata

  Pues scissor sisters mola!XD

 • JUMPER

  Creo que antes de opinar se debería mirar el historial de donde viene esto, quien lo hace, y por supuesto el tono como lo escribe, todo esto viene desde varias opiniones atrás
  No estoy criticando el que se corrija ni mucho menos, siempre que se haga con buena intención, pero el fulano este va con mala leche por la vida supongo que si os lo hicieran con mala uva… ¿¿no os molestaría a vosotros???

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: