per què millor que Alqaeda?

El que em fa més rabia de la fi de la treva amb ETA és ( sense donar poca importància a les morts i a la violència que això provoca) que n’estic segura que el PP està content.

Si, està content com ho estaria si haguéssin hagut dues linies d’investigació que haguéssin portat a que ETA era la responsable de l’ 11-M. I aquí és on ens hem de preguntar…i per què al PP condemna més l’atemtat d’ETA que el d’Alqaeda? per quins motius hagués preferit que hagués estat un atemptat de terroristes de la pensinsula i no de l’exterior? A mi, personalment, em fan por tots els terroristes, i més després de veure el que s’atreveixen a fer no només els d’aquí, sinó els que ataquen per exemple dues torres plenes de gent innocent.

Al pulsòmetre de la SER ha quedat patent com aquest atemptat a Madrid ha fet donar un gir a la política: Actualment si celebréssim eleccions seguiria guanyant el PSOE però amb una diferència notablement més baixa que fa tansols 15 dies amb el principal partit de la oposició, el PP. Parlem d’un 42% vs un 40%, una diferència de tansols dos punts quan el PSOE ha estat fins a 10 punts per sobre del PP.Uns diuen que han fet el que han pogut, d’altres diuen que no s’ha fet res bé, però la veritat és que més de la meitat dels enquestats creuen que el govern ha de seguir intentant aconseguir la pau mitjançant el diàleg.

Ara els polítics es queixen, El portaveu del PP al congrés, Eduardo Zaplana, ja ha declarat que Zapatero s’equivoca si torna a fer el que “desgraciadament creu que ha de fer en política antiterrorista: diàleg i pactar amb els terroristes”. M’agradaria saber com solucionaria Zaplana el conflicte si no és parlant. Treuria l’exèrcit? muntaria una guerra civil enlloc d’intentar arribar a una negociació?

No entenc com pot ser que els nostres polítics parlin tan facilment de vides perdudes, que les banalitzin fins el punt que passen a ser bones vides perdudes per ETA i males vides perdudes per altres terroristes. Per què no lluitem tots contra un terrorisme? perquè en realitat només n’hi ha un de terrorisme. No existeix el terrorisme per motius identitaris, ni el de motius religiosos, el terrorisme es defineix sol, i els motius no són cap mena d’excusa per a complementar aquest subjecte.

No em serveixen manifestacions de victimes del terrorisme que són en realitat manifestacions polítiques disfrassades ( o es pensen que cap de les victimes vol aconseguir la pau dialogant?) no em serveixen les crítiques al govern argumentant que amb aquest tipus de gent no es pot parlar, perquè si no parlem com ho solucionem? sent terroristes com ells? No vull crítiques, el que vull són possibles solucions! vull que el sr. Rajoy li digui al sr. Zapatero “miri, penso que amb aquesta forma de tal i qual aconseguirem eradicar el terrorisme” no que se li giri en banda i que dificulti un fet, que crec que, siguem d’esquerres o dretes, tots volem.

Anuncis

One response to “per què millor que Alqaeda?

  • Roger

    Discrepo en una cosa: de facto, l’Estat ja està actuant de forma terrorista. Quan nega el dret d’expressió (cas Egunkaria…), els drets polítics més elementals (llei de partits, negació del dret a l’autodeterminació…) o els drets civils (llei antoterrorista, dispersió de presos, tortures…). L’Estat té el monopoli de la violència i l’excerceix perquè no la vol compartir.

    El mètode de Zapatero i Zaplana és el mateix: policia. No entenen que més que un problema armat, és un problema polític. Zapatero de diàleg només en té la retòrica, perquè en nou mesos de treva l’únic que ha fet ha estat dispersar i detenir més i no moure un dit per la pau. De diàleg només en té la retòrica, en Zapatero, però el contingut és el mateix. I ETA no s’ha deixat entabanar com ho vam fer els catalans amb l’Estatut i, quan ha vist que els altres no volien consens, ha trencat la treva igual que la van iniciar.

    Cal voluntat de diàleg, sí, però un diàleg que impliqui renúncies per les dues bandes per arribar a un estat democràtic on no calgui anar amb escorta pel carrer, però on la gent es pugui expressar i decidir lliurement el futur dels seus pobles, també.

    Ja ho deien: “no justice, no peace”.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: