No és una altra crítica al consumisme nadalenc

de-compras.jpg

*Comfortably Numb- Scissor Sisters*

Sempre passa que als voltants de Nadal tothom comenta a criticar a la societat i en com n’és de consumista. Es parla del munt de diners que ens gastem en regals, en menjar i en altres estupideses per a celebrar una data que molts defensen com a religiosa o com a temps en que la pau i l’alegria ha de regnar entre nosaltres, però, no ens enganyem, quants de nosaltres veiem el Nadal com a l’època del naixement del nen Jesús? Si fins i tot quan parlem dels reis pensem en els regals i no en que anaven a adorar al Messies. El Nadal es pot defensar encara com una festa cristiana?

Potser els seus inicis si, però ara és una mera clau anecdòtica que ens fa consumir, consumir i consumir, enriquint les caixes de tots els negocis, fent que empreses comprin més productes que vés a saber d’on són (i que molts d’ells precisament no porten pau i alegria a molts nens d’arreu sinó més feina i jornades laborals encara més llargues), i buidant les nostres butxaques. Consumisme? Es clar que si i molt més que el de la resta de l’any però per què només ara cal sortir a criticar-lo? Aprofitem aquesta època i no el critiquem, no! Aprofitem que en aquests moments hi ha més consumisme però que també la gent recorda més als pobres, als malalts, als més desfavorits, els que no tenen res, i consumeixen per a donar-los-hi a ells. El problema de fons no està en el consumisme, el problema de fons és pensar en els desfavorits només en aquestes èpoques.

Anuncis

One response to “No és una altra crítica al consumisme nadalenc

  • Mu

    A mi m’encanta veure la cara dels nens petits flipant a la cavalcada dels reis (o com es digui), veure q la gent es reuneix amb els que s’estima, veure la fira de Santa Llucia (q aquest any no l’he pogut veure xq ja l’havien tret…)jugar al quinto, anar a veure els Pastorets d’en Forc i Torres… Nose tot això m’encanta… i aquest any no sembla q estiguem a Nadal… Potser és pel fet q no fa fred o alguna cosa…

    Molts petons

    Espero q l’esperit de Nadal no es perdi mai!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: