Llei de dependència

*Rock Steady- All Saints*

Ahir Divendres va tenir lloc la conferència sobre la llei de dependència, organitzada per CiU en motiu d’unes declaracions fetes a la 3a trobada del congrés de vidues a Terrassa al Centre Cultural, on es va dir que ni CiU ni PNB havien votat a favor de la llei però no es van expressar els motius d’aquesta decisió.
Segons el diputat de CiU al Congrés dels Diputats i ponent de l’acte, Carles Campuzano, la decisió del seu grup polític ha estat acertada ja que la Llei de dependència no garanteix ni independència política a una Catalunya que té un estatut que li dóna les competències en serveis socials, ni identifica correctament a les persones amb discapacitat, ja que defineix uns paràmetres molt limitats (la discapacitat psiquica, per exemple, no es té en compte).
Campuzano assegura que “és difícil parlar de la llei perquè sempre el que es diu són coses bones, però a la llei aquestes coses no estàn del tot clares”.Creu a més que aquest fet “obre portes a l’esperança” però que en realitat no hi haurà tant marge d’actuació.
El diputat de CiU va explicar també que aquesta llei es carrega l’estatut ja que “hem estat més de 3 anys construïnt un estatut català amb competències exclusives en serveis socials i a la primera llei que es fa ens el carreguem” i va posar èmfasi en que aquesta llei es finançarà a base de convenis anuals entre Estat i Generalitat, fet que segons CiU significa mal de caps i poc marge de decisió per part del govern català.
La Llei de la dependència, aprovada el passat dijous, té previst posar-se en marxa els primers mesos de l’any vinent i la seva filosofia planteja la prestació de serveis, veient com excepcional el fet que un familiar es faci càrreg d’un parent. Una altra novetat important és que per a poder accedir als ajuts que plantejarà el govern, tant sols es tindran en compte els ingréssos de l’afectat, comptant en aquests renda i propietat, i presenta l’opció de copagament en funció dels ingréssos que es tinguin.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: