Carod és un cardo de catalanista

Això és un article extret de la secció de política de La Vanguardia. En negreta he posat les coses que trobo impressionants i que fan pensar sobre el nostre nou govern, entre parèntesi motiu pel que he flipat.

El vicepresidente catalán, Josep Lluís Carod-Rovira, ha evidenciado hoy su apuesta por la unidad de acción y de opinión del nuevo gobierno catalán, que actuará con “una sola voz”, por lo que se suma al gesto del presidente José Montilla (PSC) y tampoco hablará en nombre de su partido, ERC. ( Perfecte, aleshores per què està al govern? si el volguéssim votar com a membre d’un altre partit ho escriuriem a la papeleta)

En la rueda de prensa del”Consell de Govern, como la Entesa ha rebautizado al Consell Executiu, Carod ha rehuido entrar en polémicas “de partido”, como la participación de ICV en una manifestación en contra del Cuarto Cinturón o las declaraciones de la consellera de Justícia, Montserrat Tura, que ha opinado que Interior debería haber quedado en manos del PSC porque gestiona datos de carácter secreto.

Frente a las “legítimas diferencias” que puedan mantener los partidos, Carod ha dicho, de entrada, que él piensa sumarse al gesto de Montila, ( almenys no parlarà per cagar-la) y mientras esté en el ejecutivo ya no hablará como líder de ERC. ( els d’ERC que us pensaveu que estaveu al govern, os jodeis vol dir?)

“Mientras sea vicepresidente no haré declaraciones en nombre de ERC”, ha insistido Carod, que ha abogado por “separar escrupulosamente lo que es la acción del gobierno de Catalunya de las posiciones legítima de los partidos“. (osigui, la posició d’ERC no és aplicable a l’acció del govern. Les seves posicions són una enganyifa aleshores? aaaaaaaahh…)

Carod ha concluido que el Govern catalán tendrá “una sola voz” y una “sola posición” en los grandes temas ( o sigui, encara que toquin el tema el català, independència que són els temes més grans, aquet home diu que serà unitari, i si, unidad para España aixi, molt bé senyor Carod) y, así, “en todo momento adoptará una posición única”.

D’altra banda, i no m’he pogut estar de posar-ho, una frase que m’ha comentat un amic meu quan li he explicat el que havia dit Carod:

“el montilla parla en català en familia i el mas u fa en castella, aixo mu an confirmat familiars d tots 2”

No sé, potser és veritat però tenint en compte que tinc familiars castellanoparlans i familiars castellans que parlen català crec que puc dir que si en Montilla parlés en català a la seva família, parlaría molt millor el català!! No puc saber si el Mas parla en castellà, perquè clar ell parlà amb fluidesa els dos idiomes, però estic segura que si el nostre president parlés català a casa seva aniria molt més ràpid que 1 paraula per minut ( o es que parla molt poc a casa seva, clar). Mama ¿tu que crees? no puede ser ¿a que no? vinga va! que no ens enganyin!! sembla un xiste baratu això XD

Anuncis

4 responses to “Carod és un cardo de catalanista

 • Mu

  Lu!!
  Tia q jo estic molt lluny i no sé què passa! no m’espantis…

 • Roger

  La veritat no sé a què ve tanta cridòria, quan no ha passat res… Per aquells que no ho sapigueu, us explicaré què és un govern de coalició. És normal que costi d’entendre, perquè a Catalunya és el primer que tenim (a principis de segle, la Lliga governava sola, a la 2a República ERC / Front popular també ho feia sola, i després de la Transició tenim 23 anys de govern de CiU, amb alguna actuació secundària d’ERC). Anem-hi doncs, que no és complicat:

  Govern de coalició (així mentre raja): “Conjunt de dos o més partits que es posen d’acord per governar plegats un país, repartint-se els àmbits de gestió i unificant criteris d’actuació”

  És a dir, que els partits es posen d’acord i tots cedeixen una mica, però actuen com un tot. Al primer tripartit se li va criticar que fos més “tres partits governant” que “un govern de tres partits”; és a dir, que cada partit anés per lliure (fruit d’això hi va haver moltes crisis i mals entesos).

  Per solucionar això, la nova Entesa s’ha conjurat per pactar els temes conflictius d’avantmà i defensar-los a una, com ha de fer un govern. Així, ERC haurà de deixar de banda algunes reivindicacions seves, però també ho hauran de fer el PSC i ICV. Només cal escoltar el discurs d’investidura de Montilla referent al tema de la llengua. Va fer-ne una defensa tan aferrissada que va quedar clar que aquell apartat l’havia imposat ERC (que és qui el gestionarà), però ho defensava un del PSC… Se’n diu acord, se’n diu coalició. Si ERC no estigués al govern, doncs, el discurs d’aquest potser també aniria a una, però no tindria la part del segell d’ERC, el que trobo que faria rebaixar notablement el discurs catalanista.

  Ho trobo força lògic, de fet…

  Per altra banda, referent als hàbits lingüístics casolans, Montilla té com a llengua materna el castellà (evidentment), però la seva dona actual prové d’unes segones núpcies, així que els fills tenen com a llengua materna el català. És per això que el Montilla s’ha adaptat a aquest fet i els segueix parlant amb la llengua que ja usaven a casa. Per la seva banda, Mas està casat amb una dona de fora de Catalunya i ell també s’ha adaptat a això, però per fer l’efecte contrari, per passar del català al castellà. Espero haver aclarit aquest tema.

  I tots aquests “catalanistes emprenyats”, recordeu que el programa del PSC i de CiU, en qüestió nacional, era el mateix: desplegar l’Estatut. ERC, a l’hora de pactar pels propers 4 anys, doncs, podia escollir entre dues propostes nacionals idèntiques però aplicades per la dreta o per l’esquerra. Crec que l’opció correcta estava clara…

 • Lu

  si el programa de ciu i psc era igual el que més els hagués convingut als dos no hagués estat unirse per poder fer-ho bé? no haguéssin tingut les contradiccions que tenen ara no???
  D’altra banda, el govern de coalició que abans parla ja ha errat, doncs el Carod avui ja ha dit que no està d’acord amb la llei de dependència. Llei que avui mateix ja s’ha “firmat” i que es posarà en vigència l’any vinent.

 • Mr. Grey

  Jo crec que ni llet ni cafè, cafè amb llet.

  Entenc que un govern de coalició sigui això i l’intenció inicial ha de ser defensar tots el mateix amb una sola veu. D’acord. Però després entrem en el tema personal, i a nivell personal pots opinar sobre les coses que fa el teu govern de coalició. M’explico, al igual que el PSOE té polítics més dretans que el propi Aznar, al sud d’Espanya, que contradiuen sovint el discurs del seu partit, el nou Tripartit pot defensar el seu paper amb una sola veu mentre que a nivell personal o de partit es defensin altres coses.

  De fet Carod no diu que ERC no lluitarà per a fer segons què, o que ERC aparcarà el seu discurs. Ha dit que la seva persona deixaria de ser qui fes aquest discurs degut al càrrec que ha rebut (cosa que trobo força assenyada després de l’afer Perpinyà per exemple).

  Respecte a la posició d’ERC en l’elecció em pregunto, per què havia de pactar amb algú? tantes ganes de poder tenim tots plegats? Si, ERC tenia diferencies tant grans en alguns aspectes de la seva política amb cada un d’aquests dos partits, per què pactar? No van votar que no a l’estatut defensant una postura similar a la que us explico, per què no fer-ho ara que el que es juga és el futur “pràctic” de Catalunya?

  Jo tinc com a llengua materna el castellà i a casa parlo el castellà, però ningú ho creuria si em sentís parlar. Així que, el problema no és on parles cada llengua sinó en quina quantitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: