Drogues

kfort.jpg

*Let’s go parking baby- Caesars*

És molt forta la nova propaganda contra la droga que està apareixent als diaris i a la televisió, però potser és el que toca no? en una societat que cada cop estem menys immunitzada de les coses no reaccionem fins que no ens posen la mort a la cara i ens la plasmen amb tota la seva realitat, i a vegades ni així.

Aquesta és una foto antiga però que demostra el mal que pot fer la droga en un periòde tant curt de temps. En tan sols vuit anys aquella dona pija que va consumir una pastilla per a provar-ho, “perquè és cool”, “perquè controla” o “només serà avui”, acaba amb la pell destrossada, sense dents, amb el cabell sense vitamines i tota ella sent un esquelet vivent.

Quines són aquestes drogues? les drogues de síntesi: el m-CCP, la metanfetamina i una variant del crack. Els efectes d’aquestes són debastadors per a la salut: provoquen el deteriorament cognitiu: la persona arriba a deixar de sentir si té fred, calor o fins i tot gana. A més es torna violenta i té episòdis paranòics.

Crank: és un megaestimulant que genera sensació de benestar durant més de 12 afectant a les celules cerebral del centre del plaer. accelera l’activitat corporal i és quasi impossible de deixar.

Nova cocaína: es tracta d’una variant del crank fumat però que s’injecta via intravenosa. des que existeix a provocat molts episòdis de violència i paranoia i conté elements opiàcis que fan que la seva adicció encara sigui més gran.

Pastilla del tiburón: es tracta d’una pastilla a base de m-CPP que es ven com a extàsi a locals d’oci i que provoca alucinacions, brots de violència i enverinament. L’any 2005 es van haver d’atendre a molts joves que havien pres la pastilla creient que era èxtasi i que van patir vòmits, mals de panxa i enverinament.

No ens enganyem, aquesta no és només una foto d’una noia a la que li ha passat, sinó que són moltes de noies que acaben així, com també molts nois. I no ens enganyem no és simplement l’aspecte físic tampoc: ja a partir de la segona foto podem veure que alguna cosa va malament, els ulls ja no tenen vida, perquè tota se la menja la drogadicció. Viure per les drogues, viure tansols per a poder tenir una pastilla a la mà, o una xeringa, viure per a destrossar-te, creure que et satisfàs quan en realitat t’estas provocant més insatisfacció. Cal una bona campanya per a fer veure que no es pot seguir amb les drogues, o que de fet, no s’ha de començar, però la curiositat a vegades és més forta. Com fer per a que joves sobretot no caiguin en aquesta curiositat? com fer perquè es cregui fermament que no has de fer-ho? no hi ha una solució…simplement està a les nostres mans… ens poden donar informació, ens poden explicar els efectes i ensenyar com són les noves drogues, dir-nos com ho fan perquè t’enganxis, prevenir-nos amb les begudes d’altra gent, amb les companyies etc…però la última paraula la tens tú, i depèn del que triis aquesta serà la teva última paraula per tota la vida, perquè les drogues no et deixaràn triar després.

Anuncis

2 responses to “Drogues

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: