La contra

* What took you so Long- Emma Burton*

Avui a la contra ha sortit un tema súper interessant. Es tractava d’un home que es dedica a buscar tribus indigenes a l’Amazònia. Diu que n’ha trobat unes 23 i que està demanant els drets de protecció d’aquestes però com que Lula el va fer fora del govern ara ho té molt més difícil… la veritat és que és un tema delicat el que demana: que els indigenes tinguin la seva terra per a viure verge i sense que l’home “civilitzat” s’interfereixi en la seva manera de veure-la i viure-la. En un món cada cop més comunicat sembla mentida que encara hi hagi llocs on persones vagin nues i amb llances i pintures a la cara i encara sembla més inversemblant que no siguin exposats com a cosa exòtica o objecte d’estudi de molts historiadors, i precisament això és el que demana aquest explorador. Ell argumenta que qualsevol intercanvi “amistos” o sense ànim de fer mal a les tribus acaba sent la destrucció d’aquestes, i té raó perquè el fet de contactar amb una cosa aïllada fa que aquesta ja no sigui aillada i per tant que “es contamini” del saber fer de l’altre o que conegui coses que abans desconeixia i per tant que canvii la seva manera de fer. Aleshores quina fiabilitat podem donar a uns científics i estudiosos que ens diuen que volen investigar i aprendre la manera de viure d’aquests indigenes si des del moment en que entren a la seva vida aquests ja no viuen igual com abans?

L’home rehibindica que els deixem fer, que els deixem viure i que gaudim pensant el que tenim, el patrimoni que pensavem que era històric i que ara també forma part de l’actualitat i d’un futur.

D’altra banda, ara mateix m’encantaria fer el que fan els tres periodistes reservats per a la última pàgina de La Vanguardia, una contra. Però no una qualsevol, una contra sobre història, més exactament sobre història medieval.
El joc del terrassa.net m’ha enganxat però hi ha coses que són impossibles de contestar o t’arrisques o res. Per favor demano al Victor Amela que concerti una entrevista amb algun historiador incloent les següents preguntes ( si pot ser a publicar-se abans de dijous!):

En el romànic català la iconografia de la majoria dels frontals d’altar es centra entorn a la imatge de:

– maiestas domini

-maiestas mariae

– dextera domini

Quina inscripció es pot llegir a l’anomenat “Tapis de les potestats de la bona vida” conservat a la catedral de Tarragona?

– Ora et labora

– Hic est historia bone vita

– Libera tu mente y tu cuerpo te seguirá

 Quin rei va promulgar el “Recognoverunt proceres”

– Pere III d’aragó i I de València, el Gran

– Alfons XIII

-El comte Ramon Berenguer

Quin sistema s’utilitzava a Barcelona a partir de l’any 1382 per distingir els pobres de debó dels que ho aparentaven per rebre alguna cosa?

– Se’ls tatuava al front un segell de la ciutat

– Se’ls feia un tall a la mà esquerra

– Se’ls donà un segell de la ciutat per penjar-se al coll

Aquesta última em té molt capficada, 1 perquè no la trobo en lloc d’internet i 2 perquè a veure tatuar al front és molt heavy i fer un tall…doncs te’l pots fer tu mateix per  a fer-te el pobre i a veure si tens gana i ets pobre no vendries el teu segell a qui te’l comprés?

A veure qui és que les sap va!

Anuncis

One response to “La contra

  • anouke

    Jajjaja xD
    Pel que fa a l’explorador i als indígenes de l’Amazones, fa temps vaig veure un documental on un explorardor francès anva descobrint, anotant i estudiant totes les tribus que trobava arreu on anava. Una d’elles es va mostrar molt interessada per la gent que “els acabava de descobrir” tant que al cap d’un temps l’explorador va tornar al poblat i el cap de la tribu el va rebre vestit amb una samarreta am el logo de Pepsi estampat al pit. L’aïllament no és absolut si un et pot trobar.
    I pel que fa a les preguntes medievals, tinc un totxo d’història molt complet si vls te’l deixo xD
    Petons!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: