Juga amb nosaltres a la Terrassa Medieval!

 

El portal ciutadà Terrassa.net amb la col·laboració de la zarza de biblioteques ha proposat una iniciativa per a fomentar l’aprenentatge de la cultura i fer que petits i grans se sentin atrets per unes matèries que tradicionalment es veuen com a pesades i aburrides.
Aquesta iniciativa es tracta d’un joc virtual que té l’objectiu de difondre la història local de la ciutat de terrassa d’una manera amena i divertida.
El joc consisteix en respondre les preguntes que s’hi formulen sobre la història medieval de terrassa i Catalunya. Aquestes preguntes tenen diversos graus de dificultat i per tant diferent puntuació: fàcils, que puntuen 500 punts, mitjanes, que tenen valor de 1000 punts, i difícils que valen per 1500 punts.
Per a cada pregunta fallada però, es resten punts, i per a que això no passi els participants compten amb diversos ajuts:
Les bibliotèques, on s’hi pot trobar un munt de llibres per a respondre les preguntes, els webs, com arteguias, la biblioteca electrònica o el cercador de Vilaweb Nosaltres.cat, i també el Museo de Terrassa.
El Joc té a més un premi: un viatge per a dues persones a Santiago de Compostela, una de les ciutats que va tenir més importancia a l’època medieval.
El joc forma part d’un cicle anomenat “Terracia: una Vila Medieval”, que ha estat creat per a donar a conèixer el pasta de la ciutat i ensenyar a petits i grans tot allò que els envolta per a què ho mirin amb uns altres ulls, per a què aprenguin a apreciar totes les coses que a vegades no apreciem, com les esglésies de Sant Pere, les 6 bibliotèques de Terrassa que ens poden donar informació d’un munt de coses, el castell cartoixa de Vallparadís, etc.
Gràcies a aquestes iniciatives es permet que els més petits s’apropin a l’educació i a l’aprenentatge de manera voluntària i amb ganes d’afrontar els petits reptes que sel’s propasa.
La web del joc és www.terrassa.net/terracia/index.html

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: