Prefereixo la política

*36 degrees-Placebo*


Diumenge es va veure com últimament s’està fent més emocionant la política que el futbol. El trist final Madrid- Barça fa que em decanti més per la bona estona que em va fer passar el debat dels cinc presidenciables retransmès a tv3.
Crits, Cuní castigant als nostres mandataris, respostes sense esperar el torn… la veritat és que els nostres polítics saben com fer-nos passar una bona estona, amb un debat entretingut on Mas i Piqué van tenir el major temps la paraula.
Tot i que Mas anava a “per totes”, va ser el blanc dels cops de la resta de candidats, començant per Saura, capficat en expressar-li la bona gestió del Tripartit, i mostrant les seves cartes des del principi. La millor frase: “Amb el govern de CiU no faríem un DVD, faríem una sèrie”.
D’altra banda Piqué, que criticava a tort i a dret, tenia divendres un atac de sinceritat, no només per criticar a la política en general amb la frase “què ens està passant” sinó també per donar el toc morbós durant les dues hores de tertúlia. El primer blanc: Saura i la seva despreocupació pel delta de l’Ebre que “s’està morint”; el segon, Mas, amb la seva prepotència; tampoc va oblidar dir-li a Montilla que és un imposat per Zapatero; i a Carod que el van fer fora des de Madrid.
Un altre en dir una frase per a comentar va ser Montilla, que va deixar les coses ben clares quan va expressar que “Catalunya i Madrid parlen el mateix idioma”. Molt criticable, si senyor, perquè no només parlen idiomes diferents, sinó que a més tenen diferents necessitats i per tant diferents maneres de pensar i de veure la política. Volia dir Montilla que PSC i PSOE són el mateix? En realitat això només ho sap qui li va escriure el guió, perquè a part de llegir, somriure i dir-li repetides vegades a Mas un únic argument el candidat socialista no va fer res més. El reiterat “vostè ha anat al notari senyor Mas, vostè no té credibilitat” podria ser, a més, infinitament criticat, ja que quanta credibilitat té una persona que ha de llegir el seu pla polític?
Carod, poc xerraire, intentava treure ferro a la discòrdia expressant la seva voluntat de sacrificar-se per Catalunya per a aconseguir que aquesta avancés. No gaire encertada la seva frase de “quan era jove pensava que podia canviar el món” com tampoc la seva expressió de les idees: moltes i bones però sense saber com aplicar-se.
Per últim, Mas va anar directe al gra mostrant, com ja va fer amb el DVD, les pífies i despropòsits del Tripartit, i es va mostrar a favor que tots expressessin els seus pactes posteriors, i és que en realitat té bastanta gràcia que un no pugui votar a qui vol perquè “si voto a esquerres en realitat voto a ICV i a PSOE, si voto a PSOE voto als nacionalistes catalans i si voto CiU voto PP” o viceversa. És això democràcia?

Anuncis

One response to “Prefereixo la política

  • anouke

    Jo no el vaig veure perquè ja m’imaginava com seria… de fet va ser com sempre. Uns i altres intentant defensar-se per no semblar el pitjor candidat. El que passa és que ara ja no sé qui votar i em fa més ràbia haver de votar un grup que no m’agrada perquè el meu vot sigui útil. u.u

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: