Intrigues i foscor a Catalunya

 

* Rebellion (Lies)- The arcade fire*

Després que no es celebri la cimera sobre l’habitatge a Barcelona per motius de seguretat, Catalunya torna a veure com és l’escenari d’un thriller polític maquiavèlic. Serà veritat que estem en guerra?

CiU ha començat la pre-campanya política per a les eleccions del proper 1 de novembre amb un element insòlit dins el que anomenàvem oasi català, amb un documental que presenta la part més fosca dels últims tres anys de govern, un thriller amb Montilla com a principal conspirador, que fa pensar en els polítics més com a família de gàngsters que no pas com a persones triades legítimament pel poble.
Dic que anomenàvem oasi català perquè el mot es referia justament a la resta de política d’Espanya: La campanya política que es feia aquí no volia tenir res a veure amb algunes de Madrid, basades en actituds destructives i en el desprestigi.
I és justament en el què ha caigut CiU al presentar-nos un DVD on es presenten “Imatges reals dels 3 anys de Tripartit” que ens recorden casos com la corona d’espines, l’enfonsament del Carmel, la reunió de Carod amb ETA o el caos de l’aeroport del Prat. Una nova manera de fer campanya política que, juntament amb la caràtula del “documental” que, mostrant a Saura, Carod-Rovira i Maragall amb Montilla de fons a la foscor, firma amb la frase “ Quan el preu de la lluita del poder és un país”, només demostra que per al poder es pot arribar a qualsevol cosa i que la publicitat electoral té molt poc de joc net, basant-se més en el desgast a l’oponent que en la presentació de les pròpies propostes electorals.
Però aquest DVD no perjudicarà la imatge que tenia CiU fins ara? Personalment, sempre havia considerat CiU un partit seriós , amb una política respectable i una manera de fer bastant reflexiva. Ara se’m mostra una nova vessant d’aquest partit, que cau en la línia de la crítica i la magnificació de xocs puntuals, com també en el cinisme, apropant-se una mica ( i sense ànims de comparar cap partit) als documents FAES.
Ja és sabut que els símbols en la política són molt importants, i aquests símbols són els que CiU utilitza per a fer la crítica al Tripartit, però cal arribar a l’extrem de parlar de conspiracions polítiques? Cal encara recordar que mostrar un tros de veritat no significa veure la veritat sencera? Que hi ha matisos i omissions que també poden ser mentides?
Segons Artur Mas, cal recordar als catalans “Què no es pot tornar a votar l’1 de novembre”. Per què no ens recorden per què cal votar a tal o qual partit? Per què no ens ofereixen una proposta que sigui la millor, en lloc de dir-nos que ells no són pitjor?

Anuncis

3 responses to “Intrigues i foscor a Catalunya

 • Gina

  trobes normal ledicio dakest dvd?

 • Goshi

  Realment no em sorprén gaire. Està en la línia d’apropament perillós del partit català al PP.

  Convergencia és un partit camaleónic que canvia de colors i per tant, en major o menor mida, d’ideari. És un joc perillós que fins ara els han donat bons fruits, però que enguany s’està apropant a un PP en la seva época més ultra-dretista que puc recordar (crec que això els passarà factura).

  El que més gràcia em fa és veure segons quins líders a la tele demanant desesperats que la gent digui amb qui pactarà :O. Carai! si que tenen clar que no aconseguiran una majoria, no?

 • anouke

  Sempre m’he considerat políticament d’esquerres però últimament m’estic tornant apolític. Cada vegada més sembla que els polítics vagin a la seva bola prometent i prometent coses amb l’únic objectiu de mantenir l’electorat i no per ser un “representant del poble”. S’insulten els uns als altres i es treuen els draps bruts. Fa fàstic. I sempre n’ha fet clar. Però a mesura que vas guanyant consciència política t’adones que ells no faran -del tot- res per a tu individualment (en conjunt potser sí, però ni es nota). Les maneres de fer de cada partit deixen molt que desitjar i clar… ara estic per no anar ni a votar. És això el que volen? Que acabem per no votar? Blah! És una visió molt pesimista ja ho sé… però amb el panorama que hi ha és comprensible. =)

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: