Aliança de les Civilitzacions i Aznar

*Fun For Me- Moloko*

Què deu pensar Aznar ara que segons Moratinos l’Aliança de les Civilitzacions ja és una “realitat de comunitat nacional”? Segurament deu pensar que el món occidental s’està agenollant davant els món musulmà, que per a ell, i segons les seves pròpies paraules és “el regim d’Ayatolàs Iranians”
Aznar ja va deixar ben clara la seva opinió amb les contundents declaracions que va fer el cap de setmana passat a Washington, on va deixar anar frases com “No he sentit cap musulmà que demani perdó per conquerir España i estar allà 8 segles” o, referint-se a la ja esmentada Aliança de les Civilitzacions, “Com és possible que EEUU i UE hagin d’estar en una aliança amb el règim dels Ayatolàs Iranians quan nosaltres defensem els drets dels homes i les dones i el món musulmà defensa el contrari?”
Sembla mentida que aquestes declaracions puguin venir d’un expresident del govern, que hauria de ser demòcrata i tenir empatia. No us fa por pensar que hem estat vuit anys amb un president que l’única manera que creu que hi ha per a solucionar el problema és la guerra? ( i em refereixo a la frase que va dir, explícitament ” estem en guerra, o nosaltres o ells”). Aznar va voler disfressar aquesta frase dient que a Europa no hi havia un lideratge i això no permetia arribar a una solució factible. Què significa per a ell un lideratge? Segons les seves paraules sembla més aviat arribar a un govern absolutista, on un rei o divinitat té tot el poder i l’exerceix arreu del seu regne. No veu que hi ha coses que no es poden negociar i no es poden governar si no és amb empatia i diàleg, i no pas amb “lideratge”? L’aliança de les civilitzacions, per a aclarir-li al senyor Aznar el que és, pretén defensar els valors universals per a evitar un xoc de civilitzacions. Es tracta d’una cooperació en diferents nivells, antiterrorista, de correcció de desigualtats econòmiques i de diàleg cultural. On veu el senyor Aznar una subordinació de cap de les dues bandes?
Però si seguim analitzant les paraules d’Aznar encara podem trobar-hi més controvèrsia. Per a ell aquesta Aliança de les civilitzacions és impensable, perquè “els nostres valors són els millors” i perquè ” nosaltres defensem els drets d’homes i dones i els musulmans al contrari” Doncs bé, que digui el senyor Aznar si els drets d’homes i dones es defensen a la presó d’Abu Ghraib, o si es van defensar a la guerra d’Iraq, o si es defensen quan no es pot sortir al carrer tranquil. Com es pot parlar de ser defensor dels drets humans i manifestar-se a admirador d’Isabel i Ferran (els reis catòlics) a la vegada? A cas Isabel i Ferran són els màxims exponents dels drets humans? Prohibint exercir la religió, obligant a convertir-se, donant suport a la santa inquisició i expulsant als jueus de les seves cases?
Per quèno vol que li demanin perdó els Visigots? Que van conquerir Espanya del segle III al VIII, o encara més lluny, als Romans, que s’hi van estar del 218 aC al segle V? O per què no predica amb l’exemple i no demana perdó a totes les excolònies? Les d’Amèrica, Itàlia, França, Marroc, Països Baixos…etc., o no demana perdó a homes i dones d’Iraq, que són “ciutadans privats” ( com ell diu que es considera) de sortir al carrer tranquils, o d’exercir la seva religió sense que un expresident els titlli de fanàtics o fonamentalistes

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: