Lorca eran todos censurada a Madrid

*Let’s go parking baby-Caesars*

Fa un temps el còmic i diretor Pepe Rubianes va sortir a TV3 fent unes declaracions amb un to insultant i recriminatòri en les que deia que “se vaya a la mierda la puta España” i “que se vayan a tomar por el culo estos españoles”.Les crítiques vers el director de l’obra de teatre “Lorca eran todos” i l’hora en que es van fer aquestes declaracions tan pujades de to, van començar a sorgir fins el punt que TV3 va haver de demanar perdó públicament per ordre del Consell Audiovisual de Catalunya, com també l’autor de les declaracions, Pepe Rubianes, que va demanar perdó al veure la polèmica que havia aixecat les seves paraules, dient que “no anaven dedicades a l’España democràtica, sinó a la que encara mantenia vincles amb el franquisme”.

Fins aquí tot correcte, el problema vé quan diversos sectors d’ultradreta han decidit boicotejar l’obra que el director gallec tenia que estrenar el pròxim 19 de setembre al Teatro Español, a Madrid. La pressió exercida per diversos mitjans i grups ultradretistes ha fet que l’alcalde de Madrid, Alberto Luís Gallardón, hagi decidit que Pepe Rubianes no pugui estrenar la seva obra. Segons els grups d’ultradreta ” no podemos olvidar los insultos de Rubianes a España y a todos los españoles”. Un altre que també s’ha unit a la protesta és el diari ABC, on en una editorial asseguren que les declaracions de Rubianes “Fueron mucho más que desafotunadas: su gravedad se sustancia en el hecho de que revelan un sectarismo contrario a los valores que encarnan la democracia”.

Que les declaracions de Rubianes van passar la frontera del que es considera políticament correctes és un fet en que tothom està d’acord, com és un fet que segurament ningú rebutjarà el que es demanés a Rubianes que demanés perdó publicament. No per expressar la seva opinió, cosa que en una societat democràtica és perfectament comprensible ( o hauria de ser-ho) sinó per expressar-la mitjançant l’insult, una coas que la llibertat d’expressió no consenteix.
Però de demanar una disculpa a censurar una obra hi ha un gran pas i és un pas que no està justificat.
La opinió d’una persona no pot ser motiu per a que la seva obra quedi censurada, ja que la seva obra forma part de la cultura i de l’art, com també d’una feina professional, que no personal, de tots aquells que hi treballen. Que una persona opini respecte algun tema no significa que en tot el que faci aquesta opinió hi estigui implicita, i censurar l’obra de Rubianes no fa més que legitimar la seva opinió ( que no la forma de dir-la) respecte a que viu a una Espanya on encara hi perdura la petjada del franquisme i on encara no hi ha llibertat d’expressió, no d’expressió per a insultar, sinó per a fer una obra que no conté res més que l’explicació dels últims dies de Lorca.

 

Anuncis

One response to “Lorca eran todos censurada a Madrid

  • TATA

    Completamente de acuerdo. Has encontrado la clave: el insulto es intolerable en una sociedad de respeto y, si se pide perdón, se debe perdonar.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: